Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trochę naczytałem się na forum o łożysku oporowym i skrzyni.

Niestety są sprzecze opinie.

A wracając do tematu po puszczeniu sprzęgła pojawia sie dziwny dźwięk cos jakby jakies łożysko sie rozpędzało, gdy wcisnę sprzęgło dźwięk ustaje.

dokładnie cos takiego jak na tym filmiku:

http://pl.youtube.com/watch?v=JzAhj2swlSw

i teraz pytanie do Was co to jest?

łozysko oporowe czy łożysko na wałku sprzęgłowym w skrzyni?

Faktem jest, że sprzęgło już ledwo zipie i dlatego chciałbym to wyeliminować przy jego wymianie.

Może ktoś już miał taki problem?

Opublikowano

mam ten sam problem u siebie...

wymieniłem sprzęgło z nowym łożyskiem oporowym i dalej wyło myślałem że to skrzynia!!! wymieniłem skrzynię i dalej szumi jak puszczę sprzęgło

dlatego stawiam na łożysko na wale w silniku od strony skrzyni

Opublikowano
jak mówisz że świst to sprawdź czy masz klimę jak masz to wymień napinacz paska przy sprężarce też mi tak wył jakbym jakąś turbinę miał a jak wymieniłem to auto jakoś zamarło ;))
Opublikowano
mam ten sam problem u siebie...

wymieniłem sprzęgło z nowym łożyskiem oporowym i dalej wyło myślałem że to skrzynia!!! wymieniłem skrzynię i dalej szumi jak puszczę sprzęgło

dlatego stawiam na łożysko na wale w silniku od strony skrzyni

a może znowu trafiłeś na felerna skrzynię?

jak mówisz że świst to sprawdź czy masz klimę jak masz to wymień napinacz paska przy sprężarce też mi tak wył jakbym jakąś turbinę miał a jak wymieniłem to auto jakoś zamarło ;))

to nie to.

ten dźwięk jest taki jak jedziesz na wstecznym, tyle że u mnie występuje na wszystkich biegach.