Skocz do zawartości

Automat sie rozsypuje? to jednak nie skrzynia..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Myślałem ze to skrzynia gdyz w zakresie obrotów od 3000obr/min w góre nie zmieniała biegów nie redukowała.....okazuje sie ze to nie jej wina poniewaz ustawiłem sobie dzwignie zmiany biegów na P i wcisnąlem pedał gazu w podłoge i ku memu przerazeniu wskazówka obrotomierza zatrzymuje sie na 3500obr/min i dalej sie nie chce wychylic a rezerwa jeszcze jest na skali do chyba 4500obr/min.. pedal gazu wciska sie w podłoge ale przy koncu jest jakby martwy obroty juz nie rosną powyzej wspomnianych 3500. co sie mogło stać silnik pracuje równo czy to może być turbina???czy coś z pedałem gazu??prosze o pomoc...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

A widzisz jak łatwo wyciągnąć złe wnioski :norty:

Najbardziej prawdopodobne przyczyny to przepływomierz,czujnik położenia wału,układ zasilania paliwem.....

Podłącz się do kompa to wykaże.

Opublikowano

jestem po diagnozie komputerowej.......Uszkodzony czujnik który wysyła falszywe dane do pompy paliwa i ta z kolei podaje paliwo ze zmniejszonym cisnieniem przez to nie pojedzie powyzej 35000/obr.. jutro mi sprowadza ten czujniczek i wszystko ma grac.koszt 612zl Przejechałem sie bez tego czujnika wyjęto go całkiem,SAMOLOT... :D

pozdrawiam