Skocz do zawartości

Zerwane paski podgrzewania szyby w Tourning-u

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

oststanio w deszczu nie odparowala mi tylnia otwierana szyba , dzis zauwazylem ze mam przetarte paski w kilku miejsach ( sa jasniejsze i gladsze miejsca) , czy jest jakis sposob na ich reanimacce ? czy tylko wymiana szyby zostaje ?

Opublikowano
kiedyś miałem taki przypadek w oplu.kupiłem w motoryzacyjnym klej przewodzący do naprawy tych właśnie pasków i po starannej naprawie jak w instrukcj zadziałało.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano

wszystkie poprzecierane ???

ja bym sprawdził pierw czy faktycznie są poprzecierane

w każdym z aut jakie miałem przynajmniej jeden pasek grzał a miejsca gdzie jest przerwa widać było po tym że odparowywało tylko takie kólko średnicy 1-1.5cm z tego powodu że woda też przewodzi

pierw zaparuj wnętrze i to sprawdź bo może po prostu gdzieś jest kabel przerwany lub wypięty

a wnętrze najszybciej paruje jak jest się z panienką ... :D

Opublikowano
ok sprawdze jeszcze obwod , ale czuc wyraznie pod placami ze jest gladkie w miejscu gdzie jest jasny pasek , pozatym boczna grzeje , a tylnia juz nie.
Opublikowano

Jeśli nie grzeje żaden pasek to przetarcie musi być tuż przy złączu.

Użyj voltomierza, paski mają przewodzącą powierzchnię zewnętrzna, miejsce uszkodzenia można zlokalizować woltomierzem.

Opublikowano
wlasnie bylem tego ciekawy :) , ale obecnie konserwa idzie na warsztat, czasem jej odpie..ala i zuca palenie :/ szczegolnie na goracym silniku kilka minut po zgaszeniu .
Opublikowano
Ja mam takie pytanie trochę związane z tematem. Czy na tylną boczną szybę powinien być jakiś nadmuch bo u mnie kratka jest a nic nie wieje i nie wiem czy ma nie wiać czy coś się zepsuło.