Skocz do zawartości

Zerwane paski podgrzewania szyby w Tourning-u

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

oststanio w deszczu nie odparowala mi tylnia otwierana szyba , dzis zauwazylem ze mam przetarte paski w kilku miejsach ( sa jasniejsze i gladsze miejsca) , czy jest jakis sposob na ich reanimacce ? czy tylko wymiana szyby zostaje ?

Opublikowano
kiedyś miałem taki przypadek w oplu.kupiłem w motoryzacyjnym klej przewodzący do naprawy tych właśnie pasków i po starannej naprawie jak w instrukcj zadziałało.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano

wszystkie poprzecierane ???

ja bym sprawdził pierw czy faktycznie są poprzecierane

w każdym z aut jakie miałem przynajmniej jeden pasek grzał a miejsca gdzie jest przerwa widać było po tym że odparowywało tylko takie kólko średnicy 1-1.5cm z tego powodu że woda też przewodzi

pierw zaparuj wnętrze i to sprawdź bo może po prostu gdzieś jest kabel przerwany lub wypięty

a wnętrze najszybciej paruje jak jest się z panienką ... :D

Opublikowano
  • Autor
ok sprawdze jeszcze obwod , ale czuc wyraznie pod placami ze jest gladkie w miejscu gdzie jest jasny pasek , pozatym boczna grzeje , a tylnia juz nie.
Opublikowano

Jeśli nie grzeje żaden pasek to przetarcie musi być tuż przy złączu.

Użyj voltomierza, paski mają przewodzącą powierzchnię zewnętrzna, miejsce uszkodzenia można zlokalizować woltomierzem.

Opublikowano
  • Autor
wlasnie bylem tego ciekawy :) , ale obecnie konserwa idzie na warsztat, czasem jej odpie..ala i zuca palenie :/ szczegolnie na goracym silniku kilka minut po zgaszeniu .
Opublikowano
Ja mam takie pytanie trochę związane z tematem. Czy na tylną boczną szybę powinien być jakiś nadmuch bo u mnie kratka jest a nic nie wieje i nie wiem czy ma nie wiać czy coś się zepsuło.