Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od pewnego czasu mam problem ze swoim szyberdachem. Gdy kupiłem furkę zostałem poinformowany o tym że prowadnice podnoszące szyber do góry nie działają. A więc szyberdach mogłem tylko rozzsuwać i zasuwać. Ostatnio jednakże pojawił się problem z brakiem reakcji na wciśnięty guzik od przesuwania dachu. Np. rano pod odpaleniu samochodu szyberdach nie reaguje. Dopiero po przejechaniu około 1 km można nim porszuać. Czasem jest tak że gdy zgasze samochód to nie mogę potem zasunąć szyberdachu. Więc odpalam i czasem to pomaga a czasem nie. Po wciśnięciu guzika nie słychać reakcji w całym mechaniźmie.

Czy ktoś może miał już podobny problem.

Ps. Po otwarciu i zamknięciu drzwi gdy zapala się światło wewnątrz samochodu odczuwalny jest małe zawirowanie obrotów. Czy to by oznaczało że to elektryka ??

Opublikowano
najprawdopodobniej pekniete luty w przekazniku od szyberdachu dosc powszechny problem w dziale zrob to sam gdzies jest opis naprawy tego
Opublikowano

Ja mam dokładnie tak samo, to jak bys pisał o moim aucie...

xylometazolin jak juz bedziesz cos wiedzial to napisz prosze!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
wiecie co mam problem z szyberdachem przelutowałem te luty i sytuacja wygląda nastepująco szyberdach działa mi tylko jeśli mam drzwi od samochodu otwarte ;/ czy ktoś jest w stanie mi pomóc ??