Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam auto pare dni i widze w nocu jakk jezdze mimo ze temp silnika w normie to jak zapuszcze ogrzewanie wnetrza to wieje letnim powietrzem(ogrzewanie na maxa wlaczone) wydaje mi sie ze tak nie powinno byc-chyba ze one tak ci...lowo grzeją... co by tu sprawdzic lub co moze byc uszkodzone?? dobrze by bylo gdyby to bylo sprawne...

Opublikowano

Poszukaj na forum! Użyj opcji "Szukaj"!

Ja osobiście polecam zacząć od sprawdzenia poziomu płynu chłodniczego :)

:)
Opublikowano
elektrozawory nagrzewnicy :D przerabiałem podobny temat :D....słychac charakterystyczne pukanie co mniej wiecej 2 sek ??

Z racji tego, że spadł śnieg, przypominam, że piłowanie GOLFA na ręcznym, to nie DRIFT!!!!

Nie dyskutuj z idiotą , na początku sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

http://picasaweb.google.co.uk/kieltj/BMW - moje BMW

Opublikowano
Witam

Mam auto pare dni i widze w nocu jakk jezdze mimo ze temp silnika w normie to jak zapuszcze ogrzewanie wnetrza to wieje letnim powietrzem(ogrzewanie na maxa wlaczone) wydaje mi sie ze tak nie powinno byc-chyba ze one tak ci...lowo grzeją... co by tu sprawdzic lub co moze byc uszkodzone?? dobrze by bylo gdyby to bylo sprawne...

Zacznijmy od tego czy masz klime czy też nie. Jesli jej nie masz - panel sterowania ogrzewaniem jest tak skonstruowany, że ciepłe powietrze nie będzie leciało ci nawiewem środkowym ( na pasażerów ). Powiedzmy, że mozna kombinować z ustawieniem pokrętła w skrajnych położeniach ale w gruncie rzeczy niewiele to daje.

Druga sprawa - poziom płynu chłodzącego - sprawdź stan

Trzecia sprawa - odpowietrzenie układu - jak będziesz miał powietrze w nagrzewnicy - to także nie będzie ci dobrze grzało

na końcu sprawdź elektrozawory - czasami lubią się przyciąć, albo są już tak zasyfione że wogóle się nie otwierają bądź zamykają. Wtedy albo czyszczenie albo wymiana.

Pzdr,