Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Probem ten co ja mam jakies podobne przewijaja sie ale nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi.

Mam problem taki W moim TDS 94 r klime kiedy waczam chodzi fajnie ale czasem sie dowidzi i zaczyna leciec juz nei schlodzone powietrze mimo ze wlaczony guzik od klimy i wentylator chlodnicy klimy chodzi

Macam rurki pod maska od klimy wzdłóż silika obie cieple.

Stane na chwilke podczas takiego zaniku klimy np pod sklepem na 30 min odpalam chlodzi fajnie i czasem znowu sie powtorzy a czasem to i moge jechac do Rzymu i bedzie caly czas chlodzic.

Nabijana klime mialem w marcu czyzby czynnika malo czy sprezarka sie przypomina ze czas wymienic.

BMW 730iA wcześniej

BMW 520i E34, BMW 318 E21, BMW 525 TDS E34, BMW 525i E34

Opublikowano
mialem co s takiego w Pasku , bylo za malo gazu , ale potem okazalo sie ze jest malutki wyciek przez simmering pompy , te rurki powinna byc 1 ciepla , druga zimna . Jedz na pomiar ilosci gazu w ukladzie i cisnienia sprezania.
Opublikowano
te rurki są ciepłe czy gorące? jak są gorące to lepiej spuścić czynnik z układu, odpiąć przewody od kompresora i odstojnika i dokładnie obejrzeć czy nic tam sie nie dzieje, możesz wcześniej sprawdzić czy dobrze pokazuje czujnik temperatury zew. i czy panel sterowania klimą działa poprawnie
Opublikowano
te rurki są ciepłe czy gorące? jak są gorące to lepiej spuścić czynnik z układu, odpiąć przewody od kompresora i odstojnika i dokładnie obejrzeć czy nic tam sie nie dzieje, możesz wcześniej sprawdzić czy dobrze pokazuje czujnik temperatury zew. i czy panel sterowania klimą działa poprawnie

Panel dział OK tzn mam manualna klime zwykły włacznik i pokretła regulacji temperatury.Jak sie odbije finansowo to pojade na nabicie i uszczelnienie bo sie mi to nie podobai zaczyna coraz czesciej dziac.

BMW 730iA wcześniej

BMW 520i E34, BMW 318 E21, BMW 525 TDS E34, BMW 525i E34