Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam rozebraną na warsztacie 525 w automacie 5hp18 . klient /choć mój kolega/ nie bardzo potrafi mi powiedzieć jak i co się stało , ale podejrzewam po stanie podwozia , że musieli wylecieć z drogi.

ale ok. wracam do problemu , na wał nawinęła się wiązka łącząca selektor ze sterownikiem skrzyni.skanowałem dostępnym sprzętem , w sterowniku silnika błędów nie mam , ze skrzynią nie potrafie się skomunikować . odbudowałem wiązke , poza jednym przewodem który jest swiatłowodem i nie wiem za co odpowiada/podejrzewam wyświetlacz biegów na desce-bo nie działa/niestety dalej kaput. a teraz objawy ;

na wstecznym , pełna moc , do przodu silnik jakby w trybie awaryjnym tj. nie przekracza 2000 tys.obr , nie zmienia biegów , samochód sie po prostu toczy...

oczekuje sugesti ; czy stawiać na walnięty sterownik /zwarcie na skutek przerwania wiązki/ czy obstawiać uszkodzone sprzęgło hydrokinetyczne /ale zaznaczam - wsteczny ok/

i do czego jest ten świałowód????

pozd. krzysiek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mod Edit:

REGULAMIN:

.........

II. Zasady dotyczące pisania na forum

1. Tytuł wątku musi jednoznacznie informować o jego zawartości. Wątki o tematach typu „pomocy”, „problem” itp. będą zależnie od decyzji moderatora korygowane, blokowane lub bezpowrotnie usuwane z forum.

.............

Zmieniam tytuł „e34 potrzebuje pomocy.....” na coś na temat, ale następnym razem... :nienie:

Pozdr.

Moderator
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ok.modelatorze......

Wersja „modelator” w podpisie została czasowo utworzona na „cześć” użytkownika, który uporczywie nazywał tak moderatorów. Został usunięty z forum (z innych powodów)

Pozdr.

Moderator