Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ehhh... chyba jeszcze dlugo minie zanim sluzby beda u nas mialy w wiekszosci samochody 'rocznik biezacy'

zastanawia mnie jak wygladaja umowy na floty? czy te samochody sa kupowane raz i dokupywane co roku pojedyncze samochody? czemu nie na stalych umowach firmy z miastem ze np. co 2 lata wymieniane na nowe, itd? przeciez to by sie oplacalo obu stronom.

Opublikowano

kasa, kasa, i jeszcze raz kasa.zeby wymieniac tabor raz na dwa lata to musi byc bogata firma.

moj znajomy jest policjantem i kiedys polamal tylny chlapacz w astrze II, i musial go odkupic z wlasnej kieszeni, wynika ze policjant ma auto niejako "na stanie" i jest materialnie odpowiedzialny za nie.

Opublikowano

To mentalność psów, manipulowanie opinią społeczną jacy to policjanci biedni, nie mają czym jeżdzić, mało zarabiają.

,,Iskrą zapalną, która wznieciła bunt, był niedzielny wypadek. Dwóch funkcjonariuszy zostało rannych, gdy ich auto podczas pościgu wpadło w poślizg i uderzyło w barierę''.

AUTO SAMO NIE WPADA W POŚLIZG, bo auto to przedmiot martwy. TO POLICJANT NIE MAJĄCY UMIEJĘTNOŚCI NIE DOSTOSOWAŁ PRĘDKOŚCI DO PANUJĄCYCH WARUNKÓW I UDERZYŁ W BARIERĘ. Z gó_na bicza nie ukręcisz, wiec fokus ( mimo tego, że to dobre auto) wyścigówką nie jest, powinni dac info na radio, zrobić blokade itd. Maja monitoring w Wawie wiedzieliby, gdzie sie auto porusza, a radiowoz jedzie w bezpiecznej odleglosci w zasiegu wzroku. Zycie to nie playstation :roll2:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mój ojciec był policjantem i mam paru w rodzinie i powiem, że wolą stare auta bo tak jak pisał już kolega płacą za uszkodzenie auta z własnej kieszeni :duh: bo auta policyjne NIE mają AC bo policji nie stać czy cuś. Jak ma wydać np. na reflektor tysiaka do jakiegoś nowego auta to lepiej jezdzić Poldkiem, bo za tyle ma całe auto :D