Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kliknij w stopce w dystrybutor, a zobaczysz ile mi pali.

PS. Po co zakładasz dwa prawie jednakowe tematy :?: W jednym też można zapytać o spalania dwóch motorów. Usuń drugi zanim dostaniesz ostrzeżenie...

Opublikowano
Zużycie paliwa w mojej E39 to wynik wielu różnych czynników, a na każdy z nich jest baaaardzo wrażliwa. W zimie w mieście potrafi zjeść nawet 13 l, teraz ok. 11l. Trasa: minimalne jakie mi się udało uzyskać w warunkach niemalże eksperymentalnych :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (max 100 km/h + lizanie pedału gazu) to 6,5 l, przy "normalnej" jeździe trzeba liczyć ok. 7,5 l. Średnie, gdzie duża część to zima (nie dojeździłem okrągłego roku) to jak widzisz na ikonce w podpisie... To jest z BC, ale BC kłamie nawet do 10-15% :mad2:

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
To jest z BC, ale BC kłamie nawet do 10-15% :mad2:

tak? a w ktora strone klamie? rzeczywiste spalanie jest mniejsze czy wieksze niz pokazywane przez BC?

Opublikowano
Zaniża :mrgreen: względem takiego które wychodzi z paliwa jak si tankuje (sprawdzałem w długim przedziale czasowym, więc błędy są do pominięcia). W ASO można przeprogramować BC (poprzez mnożnik) tak aby było bliżej prawdy...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Zaniża :mrgreen: względem takiego które wychodzi z paliwa jak si tankuje (sprawdzałem w długim przedziale czasowym, więc błędy są do pominięcia). W ASO można przeprogramować BC (poprzez mnożnik) tak aby było bliżej prawdy...

hmm to kiepsko - liczylem, że zawyża raczej :) za pare dni zatankuje do pelna i sprawdze ile faktycznie mi wyjdzie.. obym sie nie załamał tylko :mrgreen:

Opublikowano
W ASO można przeprogramować BC (poprzez mnożnik) tak aby było bliżej prawdy...

To jest ktorys z testow w zegarze. Jak je odblokujesz - sam mozesz sobie ustawic monoznik w BC, wystarczy, ze sobie sprawdzisz o ile przeklamuje i wykonasz proste dzialanie matematyczne.

BTW: moze BC pokazuje prawidlowo ale nasze paliwo jest gorsze niz BMW przywiduje ;)

Tomek

Marzenia się spełniają...