Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem ze kupilem auto we wloszech ale dostalem tylko jeden kluczyk. Czy ktos dorabial juz kluczyk do takiego auta , chodzi mi o to aby dzialal alarm, pilot oraz immobilizer. Czy tylko czekam mnie autoryzowany serwis (ile moze kosztowac ?)

Opublikowano

Raczej tylko ASO.

Poszukaj na forum - było o tym parę razy.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Ale ile moze kosztowac w ASO dorobienie kluczyka bo bylem dzis u goscia ktory dorabia i powiedzial ze kosztuje 250 pln ale nie chce mi sie wierzyc.
Opublikowano

Nie chce Ci się wierzyć - drogo, czy tanio ?

Przecież napisałem poszukaj - było o tym.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano
Za tanio bo wyczytalem ze za programowanie kluczyka ale jak byl walnienty immo chca 1000 pln ale na forum nie znalazlem nic o dorabianiu kluczyka tylko o programowaniu immo. Moze ktos sie wypowie kto dorabial kluczyk w ASO (ile taka przyjemnosc kosztuje)
Opublikowano

Dokładnie coś podobno około 1000zł - na szczęście nie potrzebowałem mam wszystkie 4 sztuki 8)

Tutaj masz co nieco, co było na forum, więcej niechce mi się teraz szukać 8) :

http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=7948

http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=7842

Ale poszukaj więcej, bo pamiętam, że coś więcej jeszcze było ...

Stronka

Opublikowano

Dorabialem we wrześniu zeszłego roku w ASO (Fiałkowski Z.Gora) - z wprogramowaniem itp. kosztował 629 zl (oczywiście kluczyk do E38).

Tyle, że procedura zrobienia kluczyka trwała ponad 2 tygodnie. Żeby zrobić kluczyk chcieli dowód rejestracyjny auta i zamówienie musi być złożone osobiście przez osobę wpisaną jako właściciel w dowodzie (musi być z dowodem osobistym). Wpłaciłem bodajże 200 zł zaliczki, i po 2 tygodniach zadzwonili, że można przyjechać po odbiór.