Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
swieca mi sie kontrolki ABS i ASC.czasami bije mi w pedal przy hamowaniu.oprocz tego czasami skrzynia nie chce mi zmienic biegu z 3 na 4.mam automat.czy jedno moze miec zwiazek z drugim.czy skrzynia moze nie chciec zmienic biegu przez ABS?mam BMW 525 TDS
Opublikowano
swieca mi sie kontrolki ABS i ASC.czasami bije mi w pedal przy hamowaniu.oprocz tego czasami skrzynia nie chce mi zmienic biegu z 3 na 4.mam automat.czy jedno moze miec zwiazek z drugim.czy skrzynia moze nie chciec zmienic biegu przez ABS?mam BMW 525 TDS

Jezeli masz jakikolwiek problam z kołami...cisnienie w ogumieniu rózne,duze bicia na felgach itp...lub cos nie tak z czujnikami abs asc to tak MA to wpływ na prace ASB.. tu na forum czytałem gość miał niskie ciśnienie w jednym z kół i czujniki z tego koła myslały ze samochód chociaż jedzie na wprost odczytywały błednie ze cały czas skreca i tą błędną informacje przekazywały do skrzyni a ta nie zmieniała biegów od 2 w góre...Gosc wywalił hajs na nową skrzynie,problem nie zniknął...pózniej dobili powietrza do koła i wszystko gra ze tralala.pozdro

Opublikowano
ten manewr z niskim cisnieniem w jednym z kół był rowniez opisany w gazecie BMW Trends!! komputer otrzymywal bledny sygnal i nie pozwalal skrzyni na przelaczanie wyzszego biegu
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.