Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy mam pytanie co jest zepsute w mojej bmw e 36 320.

Jak ją zapalam zimną to chyta od tyka a jak się zagrzeje to dopiero za 3,4 razem zakręci i nie chyta. I druga sprawa jak się nie zgrzeje do 40 stopni to nie ciągnie tak jakby ją coś trzymało wcześniej tego nie miałem.

I trzecia sprawa gdy jadę i przejeżdzam np. przez studzienki to mi tyłem zarzuca tak na boki dostje poślizgu. Proszę o pomoc.

Opublikowano

Jeśli chodzi o rzucanie tyłem - to mogą być tuleje gumowo-metalowe na wahaczach ew. łączniki stabilizatorów i gumy asekuracyjne stabilizatora - u mnie było podobnie jak przejeżdżałem po nierównościach drogi przy prędkości 80 km/h nosiło auto na bok - pojechałem na stację diagnostyczną i okazało się że do wymiany są:

-tuleje gumowo-metale tylnego wahacza (te pod progami)

-tuleje przedniego wahacza

-końcówka lewego drążka kierowniczego

- łączniki stabilizatora przód

Tuleje kupiłem Lemfordera a łączniki i drążek kierowniczy Bilsteina- części 250 zł - robocizna 300 zł

Teraz już nie pływa. Jedź na stację diagnostyczną bo tak .a "oko" to trudno określić co może być do wymiany. A co do tego że auto nie odpala na zagrzanym silniku i nie chce przyspieszać dopóki się nie zagrzeje to przyczyn może być kilka - przepływomierz, czujnik położenia przepustnicy, silniczek krokowy- podjedź na kompa na sczytanie błędów.

masqo
Opublikowano
Dzięki za podpowiedź. Gdzie na Śląsku jest dobry warsztat żeby to sprawdzić, bo jak się czyta to róznie to bywa. Pozdrawiam
Opublikowano
Na śląsku nie orientuję się u mnie w okolicy to w Olkuszu na ul. Wiejskiej mają kompa z pełnym softem - a jeśli chodzi o zawieszkę to jakakolwiek stacja diagnostyczna- najlepiej jak sobie pojedziesz tam gdzie jeździsz na przeglądy okresowe
masqo