Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Chciałem sobie wgrać nowszy soft [v31] do czytnika mk1. czytnik przyjmuje płyte ,wyswietla się napis "Prosze czekać' I po około 20 sekundach pojawia się taki napis "DIE SOFTWARE KONNTE ERFOLGREICH GELADEN WARDEN" Dalej pisze jeszcze coś takiego BITTE CD ENTNEHMEN UND MIT OK BESTATIGEN Obecna wersia oprogramowania to 8,0 z 1998r. Z GÓRY WIELKIE DZIĘKI
Opublikowano
Witam Chciałem sobie wgrać nowszy soft [v31] do czytnika mk1. czytnik przyjmuje płyte ,wyswietla się napis "Prosze czekać' I po około 20 sekundach pojawia się taki napis "DIE SOFTWARE KONNTE ERFOLGREICH GELADEN WARDEN" Dalej pisze jeszcze coś takiego BITTE CD ENTNEHMEN UND MIT OK BESTATIGEN Obecna wersia oprogramowania to 8,0 z 1998r. Z GÓRY WIELKIE DZIĘKI

Pierwszy cytat:

pisze do Ciebie (potwierdza) że software może być zadawalająco wgrany.

I się wgrywa...

Drugi cytat:

pisze do Ciebie żebyś wyciągnął płytę z czytnika i potwierdził prawym pokrętłem (kliknięciem) OK. Musisz najpierw przejść się do bagażnika i wyjąć całą płytę palcami, dopiero wtedy kliknąć OK !!! To ważne - czytnik wypluwa płytkę do połowy ale Ty musisz ją wydłubać całą i dopiero kliknąć OK !!!

Wtedy się zresetuje (zaczekaj), włączy się na nowo i będzie cymes ....

...

Opublikowano
Wielkie dzięki Macznik za przetłumaczenie mi tego opisu ,tylko zastanawia mnie dlaczego wgranie tego softu trwa u mnie tak krótko [około 20 sekund] czytałem inne posty i pisało tam ze wgranie softu zajmuje 3 do 5 minut jeszcze raz dzięki i POZDRAWIAM
Opublikowano (edytowane)

Te 3-4-5 min. to jest czas teoretycznie potrzebny na wgranie nowego softu razem z włożeniem płyty, spacerem w te i wewte do bagażnika, wyjęciem, kliknięciami, resetem itd. :cool2:

Powodzenia

Edytowane przez macznik
Opublikowano

Niestety nie jest to prawda - wypisuje Ci, że masz już wgrany soft o tej wersji i poprostu nie wgrywa nowego, dlatego trwa to kilkanaście sek.

Na czytniki MK1 nie wychodzi nowy soft od 8 lat i najnowszym, który coś wnosił to był v15 (czyli 1-1/80).

Jak się wgrywa soft, to w najlepszym przypadku trwa to ok. 2min (w zasadzie tylko w najnowszych mk4 po 2005r.), w pozostałych przypadkach ok. 4-8min

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Niestety nie jest to prawda - wypisuje Ci, że masz już wgrany soft o tej wersji i poprostu nie wgrywa nowego, dlatego trwa to kilkanaście sek.

Na czytniki MK1 nie wychodzi nowy soft od 8 lat i najnowszym, który coś wnosił to był v15 (czyli 1-1/80).

Jak się wgrywa soft, to w najlepszym przypadku trwa to ok. 2min (w zasadzie tylko w najnowszych mk4 po 2005r.), w pozostałych przypadkach ok. 4-8min

Ojej, ojej, Sebastianie drogi - plama:

"DIE SOFTWARE KONNTE ERFOLGREICH GELADEN WARDEN" znaczy dokładnie "Soft może być pomyślnie załadowany" (po drodze jest oczywiście o-umlaut w "KONNTE" i a-umlaut w "WARDEN"). Sprawdź to sobie proszę...

U mnie za każdym razem (wgrywanie nowego softu, zmodyfikowanego, z innym językiem lub napisami, zmienionymi obrazkami/ikonami) samo wgrywanie = postęp/paseczek - trwa max. 15 sekund. A Kolega "Blazej12000" pisze o ok. 20 sek. .......

...

Opublikowano
Witam wszystkich Moze jeszcze raz opisze dokładniej, aby nie było nieporozumień (1 ) wkładam płyte do czytnika ,monitor robi sie biały,trwa to około 10 sekund ( w tym czasie nie me żadnego paska postępu wgrywania softu) następnie pojawia sie napis PROSZE CZEKAĆ trwa on około 5 sekund (nie ma również paska postepu wgrywania softu ) następnie na ekranie pojawiają sie równocześnie te dwa komunikaty w takiej kolejności (1)DIE SOFTWARE KONNTE ERFOLGREICH GELADEN WARDEN"(2) BITTE CD ENTNEHMEN UND MIT OK BESTATIGEN
Opublikowano
Witam wszystkich Moze jeszcze raz opisze dokładniej, aby nie było nieporozumień

Kolego "Blazej12000" - mam do Ciebie prośbę = sprawdź czy tam przypadkiem nie pisze słowa NICHT między KONNTE a ERFOLGREICH...

Opublikowano

Ojej, ojej, Sebastianie drogi - plama:

"DIE SOFTWARE KONNTE ERFOLGREICH GELADEN WARDEN" znaczy dokładnie "Soft może być pomyślnie załadowany" (po drodze jest oczywiście o-umlaut w "KONNTE" i a-umlaut w "WARDEN"). Sprawdź to sobie proszę...

U mnie za każdym razem (wgrywanie nowego softu, zmodyfikowanego, z innym językiem lub napisami, zmienionymi obrazkami/ikonami) samo wgrywanie = postęp/paseczek - trwa max. 15 sekund. A Kolega "Blazej12000" pisze o ok. 20 sek. .......

...

Nie tłumaczę z niemieckiego, co najwyżej z angielskiego, ale wiem co jest robione przy wgrywaniu ...

Mówiłem o czasie całej operacji.

Sam postęp-paseczek może trwać 15-20sek, ale :

- nie w MK1/MK2 i raczej ciężko w MK3

- kolega nie wgrywa samego języka, tylko cały soft

- kolega nie może wgrać nowego softu, bo juz ma najnowszy

- na potwierdzenie w/w - nie ma paska postępu

- komunikaty na nawigacji często są średnio jednoznaczne ...

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano
Witam koledzy wracając jeszcze do tego tematu sprawdziłem jeszcze raz ten komunikat i między wyrazami KONNTE a ERFOLGREICH nie ma wyrazu NICHT także wydaje mi się że Sebast ma tutaj racje
Opublikowano
Witam koledzy wracając jeszcze do tego tematu sprawdziłem jeszcze raz ten komunikat i między wyrazami KONNTE a ERFOLGREICH nie ma wyrazu NICHT także wydaje mi się że Sebast ma tutaj racje

Jejku, gdyby było to nieszczęsne "NICHT" to by znaczyło że "soft NIE MOŻE być pomyślnie załadowany" = czyli wg. Sebasta (dlatego chciałem się upewnić).

Jeśli nie ma tego "NICHT" to znaczy że soft MOŻE być załadowany... itd. = czyli po mojemu....

Ale i tak teraz jest mi to już "Wurst und Kaese" (po niemiecku).

...

Opublikowano
Nie przejmuj się macznik - komunikaty są często niejednoznaczne :sad2: Ważne nie jest tłumaczenie, tylko efekt, ale wydaje mi się, że najważniejszy jest w tym brak paska postępu = nie wgrywa się soft, bo jest już wgrany najnowszy.

Stronka

Opublikowano
Nie przejmuj się macznik - komunikaty są często niejednoznaczne :sad2: Ważne nie jest tłumaczenie, tylko efekt, ale wydaje mi się, że najważniejszy jest w tym brak paska postępu = nie wgrywa się soft, bo jest już wgrany najnowszy.

Tutaj nie może rozchodzić się o "niejednoznaczny" komunikat - albo wypisuje tak jak podaje nasz Kolega "Blazej12000" (czyli pomyślne ładowanie softu), albo nie... Koniec i kropka.