Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szykuję się do zmiany komunikatów wyświetlanych przez komputer(firmowo po niemiecku) w języku polskim.

Czy ktoś zna format przechowywanej danej w pamięci lub zna dobre linki magików którzy już to robili.

Albo jeszcze inaczej > czy ktoś już ten temat ugryzł.

Powiem tylko że temat nawigacji przeszedłem - w tym mapa polski pod mkII i mkIII.

Zainteresowanych zapraszam może jakiś wspólny projekt !!

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano

1. Mapa Polski ani navi Ci nie zmieni języka na Polski ;) co najwyżej na angielski lub francuski ...

2. Dla "jaj" mógłbym pomyśleć, ale te "parę" komuniaktów można się nauczyć ;) - szybciej niż "przerobić" na Polski :)

3. Następna sprawa - jak wiesz gdzie są przechowane komunikaty, to podaj numer układu gdzie jest to przechowywane u Ciebie, to może się coś wykombinuje.

4. Spali zapewne na "panewce" ten projekt, szczególnie z pomocą z czyjejś strony, bo układów IKE, CC i podobnych to w E38 było całe mnówstwo, może być nawet problem w znalezieniu kogoś z takimi układami jak u Ciebie.

5. Nie chcę Cię przy tym zniechęcać, ale mniej więcej wiem jakie z tymi tematami problemy (związane przedewszystkim z IKE ...)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Mapa Polski ani navi Ci nie zmieni języka na Polski co najwyżej na angielski lub francuski

nie totalnie się nie zrozumieliśmy - to co mówisz to jasna sprawa. Mi chodziło o to że po 3 tygodniach drążenia tematu poznałem format plików map do nawigacji przede wszystkim pliku bazowego contribdb. (pełna modyfikacja) oraz kończę dochodzenia samego softu nawi - (tutaj już dużo osób jest na mecie ale ja poznaje to powoli z dobrym sukcesem)

Spali zapewne na "panewce" ten projekt, szczególnie z pomocą z czyjejś strony, bo układów IKE, CC i podobnych to w E38 było całe mnówstwo, może być nawet problem w znalezieniu kogoś z takimi układami jak u Ciebie

no własnie tego tematu się boję najbardziej aby nie spieprzyć sprawy na układach. mniej więcej mam patent ale póki co siadam do tego na weekend.

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska