Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:) witam

jestem posiadaczem 320d kombi i mam problem z nawiewem tzn. kiedy pracuje dmuchawa lub klima (to bez roznicy) i jest ustawiona ne zimne powietrze to na nogi leci caly czas cieple. jezeli ktos moze mi podpowiedziec jak to usunac bede wdzieczny :modlitwa:

Opublikowano

to zależy jaka jest ustawiona temperatura na panelu, i jaka jest temeratura wewnatrz auta. Jak masz np ustawione :

- nawiew na twarz

- pokretlo przy nawiewie na niebieskie 3 kropki

- nawiew na nogi

- na panelu 20 stopni

- na zewnatrz 15 stopni

to wtedy na twarz bedziesz mial zimne a na nogi cieple, niezalezni czy masz wlaczana czy wylaczona klime.

Ustaw temperatura na 16 stopni i zobacz czy dalej tak jest

Opublikowano

DZIEKUJE ZA POMOC JESTES KOPALNIA WIEDZY :cool2:

TYLKO JAK DAWNIEJ WLACZALEM NAWIEW NA NOGI TO SLYSZALEM JAK PRZESOWA SIE COS I ZACZYNALO LECIEC ZIMNE LUB CIEPLE POWIETRZE A TERAZ TEGO NIE SLYCHAC I LECI TYLKO CIEPLE NA NOGI RESZTA DZIALA BEZ ZAZUTU.CZY WIESZ MOZE GDZIE MOZNA KUPIC KSIAZKE LUB PROGRAM DOTYCZACY DROBNYCH NAPRAW BMW 320D ROK PRODUKCJI 2000?

MILEGO DNIA

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam to samo, widac jakaś wada seryjna - następna :( . rozmawiałem z kimś o tym, mówił coś o zaworze którym sterujesz ustawiając temperaturę - trzeba wyciągnąc schowek i jest tam wyżej coś jakby silniczek w miejscu gdzie normalnie przychodziłaby linka - poniżej linka (niebieska) od górnej regulacji kółkiem - byc może on jest odpowiedzialny ale to trzeba zdrowo rozryc środek żeby sprawdzic, ale pewne jest, że kiedyś zamykało coś słyszalnie a teraz niestety tylko te fale gorąca wraz z klimą. Dam znac jak cos wywalcze, pozdr