Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, sprawa jest taka- 528 e39 98r w tiptronicu, któregos razu ruszając jak wrzuciłem na D to tak łomtneło że aż czapka z głowy spadła, pierwszy raz się coś takiego zdarzyło, wszystkie biegi wchodzą gładko bez zadnego zacięcia.

Za każdym razem jak wrzucam na D lub R to szarpie, nie wiem co to może być ale jak wrzucam bieg to zawsze jest szarpnięcie. Pomóżcie- co z tym zrobić

A tak poza tematem, a właściwie poza forum- w citroenie(niestety) saxo skrzynia automat[3biegi (ha ha ha)] przy wejsciu na ostatni bieg czyli z 2 na 3 mocno łomocze, ale jak się jedzie dynamiczniej to wchodzi gładko bez zaciągnięcia. Poza tym czasami rusza od razu z 3 lub 2, nie używa wogóle 1. biegu. Co tu może być może jest ktoś kto się zna na tych automatach, pisałem na forach citroenów ale tam cisza jak w kościele, nikt na nic nie odpisuje same reklamy. A że Tutaj jak widzę od dłuższego czasu dużo spraw technicznych się porusza no więc jest te saxo nieszczęsne.

Sorki za 'zdradę' ale nigdzie pomocy nie znalazłem.

BMW E9 2800CS 1970. Coming Soon :p