Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jakiś czas temu kupiłem MK4 i wszystko było ok. ale teraz nagle przestał pamiętać swoje ustawienia tzn. wpisuję jakiś cel i jest ok. ale gdy tylko wyłączę zapłon to po ponownym uruchomieniu zawsze powraca do jednego celu i brak w pamięci poprzednio wybranych.Co to może być. :mad2: :mad2:
Opublikowano
Jakiś czas temu kupiłem MK4 i wszystko było ok. ale teraz nagle przestał pamiętać swoje ustawienia tzn. wpisuję jakiś cel i jest ok. ale gdy tylko wyłączę zapłon to po ponownym uruchomieniu zawsze powraca do jednego celu i brak w pamięci poprzednio wybranych.Co to może być. :mad2: :mad2:

Może jednak ktoś wie... :modlitwa: :modlitwa:

Opublikowano

Koledzy POMOCY :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

Opublikowano

Koledzy POMOCY :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

Na odległość troszkę trudno coś podpowiedzieć - musisz chyba pojechać podpiąć samochodzik pod diagnozę.

A może Sebast - BMW Klub Polska wymyśli coś na odległość - być może jest jakiś prosty trick.

BMW KLUB PRZEMYŚL

1 Jeżeli coś może się nie udać — nie uda się na pewno.

2 Nigdy nie kłóć się z głupcem — ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

3 Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo — na pewno to zepsujesz.

4 Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie.

5 Niemożliwe jest zbudowanie niezawodnego urządzenia — głupcy są zbyt pomysłowi.

6 Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć.

7 Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.

Opublikowano
Niestety nie znam rozwiazania :( - ktoś na forum, jakieś 3-4 miesiące temu pisał oo podobnym problemie, może został rozwiązany ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Ja mam to samo. :( nigdzie nie znalazlem rozwiazania :) jedni pisali ze to usterka czytnika, a inni ze trzeba poprawic luty. ja tam wole nie kombinowac bo jak dziala to nie trzeba psuc :) a to ze za kazdym razem trzeba wybierac kraj i cel to kwestia przyzwyczajenia :D :norty:

...ale tak sobioe mysle, ze jezeli bym zapisal kilka celow na starym sofcie i wgral nowy to moze by sie jakos wgralo :] ale to tylko moje gdybania :)

NO BMW - NO FUN !!!
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
ooo a kilka dni samo mi sie to naprawilo. Jade sobie i nagle sie zrestartowalo wszystko pozniej wlaczam samochod a tam wszystko chula jak ta lala. moze pod wplywem temperAtury sie cos naprawilo :D
NO BMW - NO FUN !!!
Opublikowano
ooo a kilka dni samo mi sie to naprawilo. Jade sobie i nagle sie zrestartowalo wszystko pozniej wlaczam samochod a tam wszystko chula jak ta lala. moze pod wplywem temperAtury sie cos naprawilo :D

No to masz szczęście :P

Opublikowano

usterka czytnika MK:

1 zimne luty efekt brak Navi w MENU (wygląda to tak ze MK nie ma kontaktu z reszta systemu , problem może być w części która jest odpowiedzialna za połączenie z reszta systemu /wiązka /zimne luty/wilgoć)

2 uszkodzony Laser (pokazuje sie Logo startowe , jest funkcja NAVI w Menu , ale sama Navi sie nie odpala czyli brak dostępu mimo wyświetlania sie Opcji Navi w Menu,

może być więcej usterek ale te dwa punkty przerabiałem już,mogą wystąpić jeszcze głębsze uszkodzenia typu kości pamięci czy coś takiego na płycie sterującej,ale to bardziej jest wynikiem nadwyrężenia czytnika złym softem lub coś w tym rodzaju.Myślę ze w tym przypadku byle elektronik dal by se rade.