Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam BMW 530d E39 z navigacją to mneijszą nei tą 16:9 tylko tą mniejszą, chcę założyć jednak zwykłe radio najlepiej jakieś CD/MP3 ale mozę być zwykły oryginalny kaseciak BMW, bo mam zmieniarke w bagażniku. Problem polega na tym że mam komputer pokładowy w navi i niewiem co mam kupić abym miał dalej ten komputer ale bez navi. (navi nieche mieć bo mapy słabe mam palmtopa :P noi u mneina osiedlu kusi złodziei ten wyświetlacz:/) Jakie mam kpić radio żebym miał komputer pokładowy proszę o nazwe oryginalnych radi do BMW, moje drugie pytanie czy moge dół radia ząłożyć oryginalny od BMW ten co ma wyśiwtlacz od kompa coś tam nazywa sie z MID chyba i założyć radio ze sklepu czy kupić oryginalne i nie bawić sie w przeróbki, mam zmieniarke więc wystarczy mi :p, ale radio ma mieć wwejscie na wzmacniasz i zmieniarke i komputer pokładowy proszę o nazwe.

Dzięuej z góry za odpowiedzi pozdrawiam

Opublikowano

1. Będziesz musiał mocno poprzerabiać instalację i rozebrać pół wnętrza :) , aby zrezygnowac z navi ...

2. Komputer (BC) nie masz w navi, tylko w licznikach, więc nic nie stracisz po demontażu.

3. Możesz podpiąc MID-a aby sterować BC (potrzebujesz dodatkowe okablowanie - koszt 75zł)

4. Co do nieoryginalnych radyjek itp. się nie wypowiadam ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)