Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc wszystkim.mam nastepujacy problem.swieca mi sie kontrolki ABS i ASC.nie wiem czy poszedl mi ABS czy to tylko czujnik,bo zaraz po zapaleniu kontrolki sie nie swieca.pojawiaja sie dopiero po pewnym czasie.czasami juz po minucie a czasami dopiero po dluzszym czasie.kiedy zgasze auto i zapale ponownie kontrolki znow sie nie swieca ale potem znow sie zapalaja.

Oprocz tego przy lagodnym hamowaniu bije mi od spodu w pedal hamulca i slychac jakis dziwny odglos tarcia.przy ostrym hamowaniu wszystko jest ok.klocki mam w dobrym stanie bo wymienialem je niedawno.prosze o pomoc

P.S.czy jedno moze miec zwiazek z drugim?[/b]

Opublikowano

Pewno związku jedno z drugim nie ma... A aby sprawdzić ABS/ASC nie obędzie się bez podłączenia auta do kompa, choćby poprzez interface i Carsoft 6.1/6.5. Zapodaj hasło na forum, a nie sądzę, że Koledzy mieszkający w Twojej okolicy, którzy posiadają taki zestawik odmówią pomocy...

Ups!! Nie zauważyłem, że Kolega to mniej lub bardziej chwilowo nietutejszy :norty:. Czyli pozostaje jakaś droższa odmiana kompa :mad2:

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png