Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

osiągi - uwazam że remis - masz nie wiele lżejsze auto (wiem wiem suche dane mówią inaczej ale to są tylko cyferki) jedno ma 7sek, drugie 7,5

przestronność - wygrywa e39

poręczność (czyt. drift, zawracanie, parkowanie) - wygrywa 3

masa - 5 - 1440

masa 3 - 1395

wiec śmiało łykaj e39 z tym motorkiem

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano

pewnie ze za słaby bedzie i to odczujesz bardzo dobrze przesiadając sie z 2.8

nie wiem ile chcesz przeznaczyć bo może po lifcie już 2.5 192 konie łykać - osiągi spoko i spalanie będzie mniejsze od 2.8

nie bede wypisywał większych od 2.8 bo jest ich tez kilka ale jak myslałeś nad 2.0 to raczej pow. 3.0 nie chcesz a dislów nie bierzesz pod uwagę tak?

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
Jak pisali koledzy wyżej, różnica w masie mała, wnętrze E39 dużo przyjemniejsze i rochę większe. Fajny silniczek 3.0i R6 231 kucy ale dopiero po lifcie [2001], chociaż 2.8 też miło śmiga.
Opublikowano

Ja osobiście polecam E-39 2.8i zamiast E-46 2.8i

bo skoro zastanawiasz się nad tymi dwoma egzemplarzami to zapewne na każdy z nich chcesz wydać podobną kwotę

a zdecydowanie lepiej wyposażone kupisz E-39 od E-46 (oczywiście w tej samej kasie)

Opublikowano
ja wlasnie jezdze teraz e46 a sedanie z 2.8 i jest to ,,bestia" moim zdaniem jest to super silnik i wlasnie chcialem sie dowiedziec czy e39 sa takie same wrazenia. diesla nie chce bo jak sie czyta to sa same problemy z nimi szczegolnie te starsze. aczkolwiek korci mnie tak w okolicach 4.0 l ale to spalanie :D
Opublikowano

jeżeli E-39 to 4.4 nie 4.0

osobiście silnik 4.4 polecam :twisted:

a co do jazdy 528i no to auto ma kopa , nie ma co mówić że go nie ma ale dla każdego słowo bestia będzie wyrażało co innego

a co do danych:

E-46 7.0s

E-39 7.5s

0.5s/100km/h to jednak jest różnica odczuwalna

Opublikowano

nie sadze aby 0,5 sek. od 0 do 100 robiło różnicę w codziennym użytkowaniu

Prędzej zapatrywać można by się w elastyczności gdzie e46 gubi 2 sek. w rożnych próbach a to już jest coś zdecydowanie zauwżalnego .Jak dla mnie z takimi różnicami doświadczony kierowca radzi sobie z nimi bez problemu:) Nie pcha sie tam gdzie nie zdąży - proste (tym bardziej ze 528i nie jest zawalidrogą)

(OO)=== OO===(OO)