Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nowy katalog Rieger PDF.

http://www.rieger-tuning.de/

nastepnie Online-Katalog i od strony 166 BMW E60

Bardzo ciekawe rzeczy nie tylko dla Fanow E60.

Od srody bede mial moj 530dA (Carbon Czarny Metalic,M Pakiet)przerobiny wiec postaram sie wkleic zdjecia.

Na dzien dzisiejszy zrobione zmiany:

Oswietlenie Led bialo-czerwone M5,

Wloty powietrza M5,

Juz zamowione i ma byc od srody,

M5 Lusterka,

M6 Felgi 167 /19"Orginalne,

Opony Hankok V12 ;Przod 245/35,Tyl 275/30.

Obnizenie przez H&R 20-35mm,

Spoiler Rieger tyl (Kolor Czarny Piano)

Wydech Supersprint jak w M5,

Spioiler Lipe Rieger,

Ciekawi mnie jak to bedzie wygladalo?

Na razie najwieksze problemy sa lusterka M5.Niestety bylem w 4 firmach w Polsce i nie poradzili sobie.Kwestia kabli .W M5 sa 3 kable a w moim bmw jest 8.Nie mieli pojecia .Trzeba wymienic wnetrznosci z mojego i przelozyc do M5.

Ciekawi mnie jak sobie poradzi firma tuningowa ATF w Hamm:

http://www.atf-tuning.de/

Opublikowano
Opony Hankook? :) :lol:
Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano

Bys sie zdziwil - w tescie "Sport Auto" (powazny miesiecznik o samochodach sportowych - dosc obiektywny wg mnie) Hankook Ventus Evo czy jakos tak b. dobrze wypadlo na tle o wiele drozszej konkurencji (i to nie wg subiektywnej opinii autora artykulu, tylko w wartosciach bezwzglednych typu Vmax bez aquaplaningu, dlugosc hamowania itp. Wyglada na to, ze to wcale nie sa zle opony. BTW - wypadly o wiele lepiej niz Yokohamy czy Toyo, ktorymi tak lubia sie podniecac rozni miszczowie tjuninku ;)

RIWA444: felgi od M6 kupowales od tego goscia z Recklinghausen "lissycartuning" czy jakos tak?

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano

Bys sie zdziwil :lol: W tescie "Sport Auto" (powazny miesiecznik o samochodach sportowych - dosc obiektywny wg mnie) Hankook Ventus Evo czy jakos tak b. dobrze wypadlo na tle o wiele drozszej konkurencji(Bridgestone Potenza RE 050A, Continental SportContact 3, Michelin Pilot Sport2 und Yokohama Advan Sport). I to nie wg subiektywnej opinii autora artykulu, tylko w wartosciach bezwzglednych typu Vmax bez aquaplaningu, dlugosc hamowania itp.

W innych testach Hankooki regularnie wypadaja o wiele lepiej niz Yokohamy czy Toyo, ktorymi tak lubia sie podniecac rozni miszczowie tjuninku ;)

Wyglada na to, ze to wcale nie sa zle opony, mimo, ze wielu kojarza sie chyba z samochodami marki DU :lol:

RIWA444: gdzie kupiles te felgi od M6? Przypadkiem w Recklinghausen u tego "lissycartuning" czy jakos tak?

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano

Ok ok, o tych oponach wiem tyle, że kilku osobom popękały na 19-calach w Volvo S60R w USA, ale czym to było spowodowane - tego nie wiem. A swoją drogą: Krzysztof, gdybyś miał M5 zakładałbyś Hankook'i? :)

Riwa: jak odbierzesz auto to pamiętaj o delikatnym sofcie na 507 PS ;)

I zaznaczam, że nie nabijam się z nikogo. Fajnie, że riwa jest marzycielem i realizuje pewną wizję swego auta. I życzę jemu, a także wszystkim nam (może oprócz kolegi z forum, który ma M5;) ), aby kiedyś M5 zagościło w naszych garażach ;) Pzdr

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano

Bys sie zdziwil - w tescie "Sport Auto" (powazny miesiecznik o samochodach sportowych - dosc obiektywny wg mnie) Hankook Ventus Evo czy jakos tak b. dobrze wypadlo na tle o wiele drozszej konkurencji (i to nie wg subiektywnej opinii autora artykulu, tylko w wartosciach bezwzglednych typu Vmax bez aquaplaningu, dlugosc hamowania itp. Wyglada na to, ze to wcale nie sa zle opony. BTW - wypadly o wiele lepiej niz Yokohamy czy Toyo, ktorymi tak lubia sie podniecac rozni miszczowie tjuninku ;)

RIWA444: felgi od M6 kupowales od tego goscia z Recklinghausen "lissycartuning" czy jakos tak?

Czytalem rozne testy i co ludzie na roznych forach pisali.Mozna powiedziec ze same superlatywy.Po co wiec kupowac moze drozsze ale gorsze opony.

http://www.testberichte.de/test/produkt_tests_hankook_ventus_v12_evo_225_45_r17_y_p132243.html

http://www.testberichte.de/preisvergleich/level4_auto_bild_110573.html

Jest jeszcze troche testow .Niestety wszystko po niemiecku.Powiem krotko.Wazne dla mnie bylo co pisali rozni ludzie co posiadali 5 i felge nr.167.

opony i

Opublikowano
Ok ok, o tych oponach wiem tyle, że kilku osobom popękały na 19-calach w Volvo S60R w USA, ale czym to było spowodowane - tego nie wiem. A swoją drogą: Krzysztof, gdybyś miał M5 zakładałbyś Hankook'i? :)

Riwa: jak odbierzesz auto to pamiętaj o delikatnym sofcie na 507 PS ;)

I zaznaczam, że nie nabijam się z nikogo. Fajnie, że riwa jest marzycielem i realizuje pewną wizję swego auta. I życzę jemu, a także wszystkim nam (może oprócz kolegi z forum, który ma M5;) ), aby kiedyś M5 zagościło w naszych garażach ;) Pzdr

Jeszcze jedna informacja.Czy hamann i porsche uzywalo by tych opon .Gdyby byly gowniane to chyby nie.

http://www.hamann-motorsport.de/491.0.html

Opublikowano

Bys sie zdziwil :lol: W tescie "Sport Auto" (powazny miesiecznik o samochodach sportowych - dosc obiektywny wg mnie) Hankook Ventus Evo czy jakos tak b. dobrze wypadlo na tle o wiele drozszej konkurencji(Bridgestone Potenza RE 050A, Continental SportContact 3, Michelin Pilot Sport2 und Yokohama Advan Sport). I to nie wg subiektywnej opinii autora artykulu, tylko w wartosciach bezwzglednych typu Vmax bez aquaplaningu, dlugosc hamowania itp.

W innych testach Hankooki regularnie wypadaja o wiele lepiej niz Yokohamy czy Toyo, ktorymi tak lubia sie podniecac rozni miszczowie tjuninku ;)

Wyglada na to, ze to wcale nie sa zle opony, mimo, ze wielu kojarza sie chyba z samochodami marki DU :lol:

RIWA444: gdzie kupiles te felgi od M6? Przypadkiem w Recklinghausen u tego "lissycartuning" czy jakos tak?

chcialem kupic u niego ,bo duzo ludzi z forow go chwalili.

http://www.lissy-car-tuning-parts.com/store/product_info.php?cPath=5&products_id=16

do wyboru opony dunlop .cena ok 2900 Euro.

Opublikowano
A swoją drogą: Krzysztof, gdybyś miał M5 zakładałbyś Hankook'i? :)

Jezeli bylyby tak dobre jak np. Bridgestone czy Pirelli, to dlaczego nie?

:8)

No i kupiles czy nie? A jak nie, to dlaczego? Pytam, bo tez chcialem cos u niego kupic.

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano
A swoją drogą: Krzysztof, gdybyś miał M5 zakładałbyś Hankook'i? :)

Jezeli bylyby tak dobre jak np. Bridgestone czy Pirelli, to dlaczego nie?

:8)

No i kupiles czy nie? A jak nie, to dlaczego? Pytam, bo tez chcialem cos u niego kupic.

nie bo dostalem w holandi orginalne za 1350 Euro + opony 690 :

A wiec 2050.

Gdybym jednak nie kupil okazyjnie to bym u Lissego kupil.

Opublikowano

A wiec 2050.

A masz jakies namiary na ten holenderski sklep?

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano

A wiec 2050.

A masz jakies namiary na ten holenderski sklep?

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140233520306&ssPageName=ADME:X:AAQ:DE:1123

Pisalem do niego ze jestem zainteresowany za 1350 i sie zgodzil.Jezeli wystawi to tez mu zaproponuj ta cene.