Skocz do zawartości

Problem z el.sz. w E36

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Uszkodziły się el. sz. ,straciły zasilanie ,wszystkie bezpieczniki w skszynce są OK. znalazłem bezpiecznik od szyber. i podałem na niego 12V cała instalacja zaczeła działać , usunołem usterkę lecz nie przyczynę , moje pytanie dotyczy tego czy gdzieś jeszcze w tym samochodzie są bezpieczniki? Gdzie znajduje się sterownik od szyb?

Dodam że jest to 325 i z 91r. 4d.

Proszę o pomoc.

Opublikowano

witaj,

a nie masz przypadkiem wyłącznika przeciw przeciążeniowego który działa jak bezpiecznik (automat). Może po prostu wyskoczył i trzeba go wcisnąć. Jeśli jest - powinien się znajdować w okolicach stacyjki (rysunek szyb z "piorunem").

Opublikowano
  • Autor

mam jak napisałem wcześniej po podaniu na bezpiecznik od szyberdachu 12v wszystko działa blokada tylnych szyb ,główny wyłącznik ten obok stacyjki ....

ale szukam uszkodzenia bo nie cierpię napraw typu " jakoś działa"

ps.dzięki za odpowiedż , niestety dostęp do inernetu bendę miał tyko raz w tygodniu bo w pracy mi skasowali dlatego proszę ocirpliwość.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam mnie też ostatnio padły szyby i dach w e36.Pojechałem do elektryka i okazało się że padł przekażnik.Znajduje się on w półce nad nogami kierowcy.Jest ich tam chyba 4 szt.
Opublikowano
  • Autor
oczywiście sprawdzę i napisze o efektach
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
  • Autor

U mnie są tylko 2 przekażniki ale jeden jest od szyb i dostał przerwy .

Dzięki Filipe36 za pomoc