Skocz do zawartości

Nie działa podświetlenie popielniczki i regulacji nawiewu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie działa podświetlenie popielniczki i regulacji nawiewu reszta jest OK, zegary, przyciski itp. działają bez zarzutu.

Zauważyłem wczoraj wieczorem, rano wkładałem akumulator i troszkę się poiskrzyło, blachą zwarłem bodajrze "+" z masą, poszedł pewnie bezpiecznik tylko nie bardzo wiem który??

Patrzyłem pod maską wszystkie są chyba OK.

Pod kanapą też OK.

Czy sa jakieś bezpieczniki w desce pod kierownicą jak w innych markach samochodów?

Może tam powinienem szukać tego bezpiecznika?

Pozdrawiam

Opublikowano

Ale ze mnie idiota :mad2: Faktycznie o żarówce nie pomyślałem :D

Teraz się jeszcze muszę do niej zabrać ide szukać. Dzięki może to jest to :D

Tylko jak się do tego zabrać ?

Pozdrawiam

Opublikowano
Wyciąg wkład popielniczki i wykręć ją i zmień żarówkę a jeśli chodzi o panel nawiewu to ściągasz pokrętła a pod nimi są dwie śrubki i już!
Opublikowano
Wybaczcie mój błąd :oops: , wyszedłem z założenia że będzie tak samo :mad2: , teraz sprawdziłem w ETK i rzeczywiście nie ma śrubek pod pokrętłem.
Opublikowano

Tak jak mówisz Radek, zdjąłem pokrętła patrze a śrubek jak nie widać tak nie widać, wyciągam popielniczkę a tam też żarówki brak (popielniczka jest chyba podświetlana tą samą żarówką co poktętła, otwierałem ją 2 może ze razy bo nie palę ale światło padające tam wydawało mi się że dochodzi gdzieś z góry), ale nic dałem sobie luz bo nie bardzo wiedziałem co tam rozbierać, żeby nie rozebrać pół samochodu a po za tym nie chcę poniszczyć i połamać połowy.

Może ktoś to rozbierał w E-34 i wie od czego zacząć bo nie wiem czy jest tam coś na śrubki czy wciskane czy jak??

DeeJay nic się nie stało :) liczą się dobre chęci.

Też patrzyłem w ETK i nie bardzo mogę poszukać jakiegoś szczegółowego rysunku.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzięki Tomec link do zdjęć jak najbardziej pomógł, dodał mi odwagi do "wyciskania" plastików, udało się Radek tak jak pisałeś :) zarówki (2 szt. 1,60zł), jedna od pokręteł a druga od zapalniczki już po wymianie i jest jak po staremu, wszystko świeci. Pozostało już tylko powciskać ostrożnie wszystko z powrotem i co najgorsze pozaczepiać te cudowne linki od regulacji nawiewu.

Dzięki wszystkim za pomoc :cool2: