Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ktos mi zarysował maske długa krecha pojechana kluczem od drzwi ciagnie sie prawie przez cała maske,czy mozna to jeszcze jakos uratować i zrobić by to znikneło??? CZy trzeb cała maske od razu lakierowac???
Opublikowano
może polerka ?

Jezeli rysa jest gleboka to polerka raczej nic tu nie pomoze, pozostaje chyba tylko malowanie calego elementu

Bardzo Mądry Wybór
Opublikowano

cześć,

jeżeli jest lakier zdarty aż do podkładu (biała rysa) to:

Jeżeli chcesz się pobawić to możesz kupić lakier taki jak masz maskę i starać się go rozwodnić i pomalować ten element nawet pendzelkiem (rozwodnić po to żeby jak pomalujesz nie różnił się kolor bo jak nie rozwodnisz to napewno będziesz miał tą rysę ciemniejszą). Tylko ze nie jest to łatwe aby uzyskać pożądany efekt.

Polerka sama jeżeli masz zdarte do podkładu nic nie da jeżeli nie do podkładu to może coś pomóc.

I moja rada:

Jeżeli masz auto bezwypadkowe to pamiętaj aby zrobić zdjęcia tych elementów które będziesz lakierował żeby w razie czego przyszłemu nabywcy udowodnić iż auto nie miało wypadku tylko było porysowane i dlatego zostały polakierowane te elementy bo czujnik lakieru zawsze pokaże większą ilość lakieru niż w przypadku elementów polakierowanych w fabryce.

Opublikowano
może polerka ?

Jezeli rysa jest gleboka to polerka raczej nic tu nie pomoze, pozostaje chyba tylko malowanie calego elementu

dlatego napisałem może :D