Skocz do zawartości

!!!!!!!!!!!!!!POMOCY chce kupić e36 z duzym przebiegiem!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam chciałem zapytać czy opłaca sie sprowadzić bumerka 318IS coupe z anglii z przebiegiem 288 000 km prosze napiszcie mi na co zwracać uwage przed kupnem autka z takim przebiegiem :) prosze o jakieś odpowiedzi bo we wtorek jade po autko :) Edytowane przez Seban253
Opublikowano

A ile jeśli można wiedziec kosztuje ten is tam w Anglii :?:

Może się okazac że koszty przekładki/rejestracji mogą przewyższyc koszt auta kupionego w Polsce.

No właśnie ta przekładka. Ja jestem jej przeciwnikiem. Oczywiście profesjonalna przekładka owszem ale nie licz że ktoś takową zrobi za 3000 :wink:

Jeśli chodzi o przebieg to jeśli ktoś regularnie serwisował wóż to niech Cię on nie odstraszy.

Który to rok :?:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
rok to 1994 a płace za niego przeliczając na polskie ok. 4000 tak ze myśle ze sie będzie opłacać bo autko nawet zadbane jest :D na jakie elementy zwracać uwage jak będe kupował ? silnik i zawieszenie co najwazniejsze
Opublikowano

Ja bym na Twoim miejscu olał taką okazję...

Gdyby to naprawdę była jakaś igiełka, wyciągnięta dziadkowi z pod koca, to tak, ale przy takim przebiegu i roczniku, moim zdaniem nie warto już się bawić w przerabianie na kontynent. Ale to moje zdanie. Na pewno radzę się nad tym bardzo spokojnie zastanowić i nie napalać.

Pozdrawiam.

Poprawcie mnie, jeśli się mylę...
Opublikowano
to nie jest igiełka wiem o tym ale chodzi mi o to żeby ją kupic dojechac do polski pojeździć te 3 miesiące i zdecydować co dalej czy generalka z przekładka na europe czy sprzedaż na częśći:) chodzi mi tylko o te 2000 km do przejechania na co zwrócić uwage :) pozdrawiam
Opublikowano
podobno można gdy sie ma certyfikat od delera danej marki :) jak kupie auto to po takowy sie własnie wybieram do salonu bmw popytac czy moga mi takie coś wystawić:) no ale nie odbiegajmuy od tematu panowie prosze o rady :)
Opublikowano

chcesz kupic autko a nie wiesz w jakim stanie,a w dodatku wybierasz sie nia na trase 2000km ... ryzyko.

Ja mam 1.8 i autko ma 245000, oleju bierze troche, w zawieszeniu musialem zmienic amorki,sprezyny,pol zawieszenia z przodu,tarcze,klocki, teraz mam tulejki z tylu wiec lecimy po kosztach. Auto juz mam ponad rok i nadal znajdzie sie cos do roboty, na dniach wymienialem pompe wody i bede wymienial rolki napinacza, takze jesli chcesz kupic autko tylko do przejazdu lub do roboty,to sprawdz bardzo dobrze auto zeby przejechac te 2 tys km...

Chyba nie chcesz zeby stanelo ci na drodze. Sorki za takie podejscie ale wole Cie uprzedzic. Ja jezdze trasy ponad tysiac wiec czesto sprawdzam co jest do zrobienia... wiec radze zrobic Tobie to samo.

B M W
Opublikowano
dzięki:) wiem że musze je bardzo dokładnie sprawdzić posłuchać silnika zagrzać go przydusić do odcinki i nasłuchiwać dokładnie... mam możliwość podbicia przez gościa przeglądu w angli na rok co łatwe dla jakiegoś trupa nie jest i chyba tak zrobie że pierwsze koleś niech podbije przegląd a dopiero później go kupie:) a co proponujecie jeszcze sprawdzić przed kupnem o czego moge sie spodziewać po kupnie z takim przebiegiem? :norty: