Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, chcialem sie zapytac czy ktos z Was kiedykolwiek montowal klimatyzacje do samochodu seryjnie pozbawionego tego dodatku?? Sporo na aukcjach mozna kupic "kompletnych" klimatyzacji... tylko dla takiego kogos jak ja nie wiele to mowi... co znaczy kompletna?? skad mam wiedziec ze nie braknie mi czgos podczas montazu?? a moze jedna odradzacie mi taka przerobke?? z gory dziekuje za info i pozdrawiam...
Opublikowano

tez sie juz nad tym zastanawialem kidys.. ale jeden gosciu mi powiedzial ze niby trzeba cos w kompie zmienic bo jak wlaczysz klime to idzie wiekrze opcazenie na silnik i cos musi podtrzymac te obroty, ale ile w tym prawdy jest to niewiem, ja zrezygnowalem.... ae jak kupisz to zawsze cos nie bedzie dzialac albo cos walnie albobedzie czegos brakowac..;)

najprosciej podjedz gdzies gdzie mntuja takie bajery i sie wypytaj...

Opublikowano
taaaa dzwonilem i pytalem do kliku firm ktore montuja klime... w jednej nowa klima zaczynala sie od 6k a w drugiej od 8k... sorry ale gdybym dysponowal taka gotowka....
Opublikowano
taaaa dzwonilem i pytalem do kliku firm ktore montuja klime... w jednej nowa klima zaczynala sie od 6k a w drugiej od 8k... sorry ale gdybym dysponowal taka gotowka....

jezeli jestes kumaty to poszukaj schematu i sam zamntuj..tylko pytanie czy bedzie dzialac.... nie mowie o tym czy dobrze zamontujesze tylko czy jak zamontujesz to zatrybi.. najprsciej poszkac takiej klimy jeszcze na aucie....

ale niech sie inni wypowiedza...

Opublikowano
no tak sam chcialbym zamontowac... chcialem sie zapytac czy ktos juz kiedys sam montowal... czy byly przy tym problemy... bo moze gra nie jest warta swieczki... :( ...
Opublikowano

to z komputerem o czym piszesz to opcja która przy maksymalnym wysileniu silnika wyłącza klime celem zwiększenia mocy, bo jak wiadomo sprężarka potrzebuje trochę siły do pracy...

Czyli gazu na maxa to sprężara off :dance:

Jak tego nie założysz to będzie też spoko... po prostu przy nie wyłączy sobie sprężary i już... instalacja elektryczna to pikuś w porównaniu np. do montażu chłodnicy w środku auta czy prowadzeniu instalacji freonowej...

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg