Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie mam zalozone alufelgi od e 39 16x205x55 i jest problem tego typu ze podczas jazdy po wybojach w 4/5 os tnie mi opony o ranty nadkoli,zmienilem opony na takie same i mam teraz pytanie czy zakladac sprezyny od e 34 bo niby sa grubsze a co za tym idzie twardsze!czy to dobry pomysl na rozwiazanie tego problemu?

Ps.wpadajcie na zlot do Skaryszewa na zlot aut tuningowanych!!

pozdro

Opublikowano

no wlasnioe to jest drugie pytabnie czy wogole pasuje sprezyny od e 34? mechanik mowi ze tak ale to tylko jego opinia,innych nie slyszalem wiec tez o to pytam!

dsieki za odpowiedz

Opublikowano

Ja jestem tego zdania że nie będą pasować. Nie pamiętam jak tam zawieszenie wyglądało ale jest tam inny wahacz trzymający sprężyne. (poprawcie mnie wrazie co). Ja mam takie same opony tyle że na 50. Też mi tarło to wsadziłem gumy w sprężynę. Twardo było jak na kamieniu.ale nie tarło. Takie rozwiązanie widze. Lepsze jesy wsadzić od kombi też będą twardsze albo jakieś sportowe. Ja zmieniłem na czerwone JAMEXa i jest malina, a i wygląd super.

:dance: :dance:

http://www.voila.pl/159/epymo/

To moje fotki. Może nie wyrażne ale dokładnie widać jak nisko jest przód a tył lekko przysiadł. Obniżenie 40/40

Opublikowano

a co do zlotu to bedzie 1 czerwca.Skaryszew jest na trasie warszawa-radom trasa e 371 to jest ok 10-15 km od radomia .najlepiej sprawdzic na mapie bo ciezko wytlumaczyc,a napewno warto przyjechac!!

Pozdro

Opublikowano
Witam

Panowie mam zalozone alufelgi od e 39 16x205x55 i jest problem tego typu ze podczas jazdy po wybojach w 4/5 os tnie mi opony o ranty nadkoli,

jak chcesz sie pobawic to wez naszykuj sobie gumowy mlotek, srubokret plaski, deske nie dluga obwinieta szmatka(po to aby nie porysowac lakieru ) i zrob tak,

podnies autko, sciagnij kolo, wyskrob syf i brud ktory siedzi pod nadkolem,tam jest taki maly zagiety rant, mlotkiem go obstukaj przykladajac deske od strony zewnetrznej, i zyskasz jakies 2-3 mm.

Jesli oczywiscie tylko malo ci trze...opis dokladny jest tez gdzies na forum

B M W