Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam e36 coupe. kiedy auto stalo u lakiernika jeden z lakiernikow opuscil szybe i wypial akumulator na kilka dni. gdy zalozyl klemy z powrotem szyba nie chciala sie podniesc. gdy wkoncu szyba zaczela wogole reagowac na przycisk zamykania i ottwierania okazalo sie ze dziala na odwrot tzn. wciskajac otwieranie szyby - zamykala sie, zamykanie szyby - otwierala sie, rowniez domykanie szyb chodzi na odwrot :) otwieram drzwi szyba podnosi sie zamykam to opada. dodam ze domykanie ostatnio przestalo chodzic. tylko przy maxymalnie opuszczonej szybie dziala. nie wiem co z tym zrobic dlatego prosze o pomoc
Opublikowano
Bardzo dziwna sprawa. Spróbuj odłączyć akumulator ponownie może się samo przestawi :)
http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg
Opublikowano
Mam podobny problem, tylko u mnie szyba nie wariuje. Samochod stal pare dni bez akumulatora, kiedy go podlaczylem bylo wszystko ok... po paru dniach otwieram drzwi a tu szyba nie opada, i nie chce sie odsuwac... tak jakby nie reagowala na przycisk. Jak nacisne przycisk zeby sie otworzyla to w drzwiach slychac jakby pykniecie ale sie nie rusza. Moze ktos mial kiedys cos takiego i wie o co chodzi. Dzieki pozdro

Będziesz Miał Wydatki... Ale Się Opłaca:)))

Było: E21-320, E21-316, E32-730i, 2x E36 - 328i, Może kiedyś 850i (mam nadzieje)

Opublikowano

Poszukaj na forum było o tym już trochę.

W skrócie powiem tylko że przy silniku jest taki pierścień ferrytowy który pewnie się zsunął i trzeba go założyć spowrotem.

wpisz w szukajkę "ferrytowy" i poczytaj

http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg