Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej! Mam zamiar poprawic audio w swojej buni e-36 compact. Mam kwote do 500 na wzmacniacz i suba. Co moglibyscie polecic do tej sumki. Dodam ze radio mam zamiar kupic, narazie mam sony, starszy model. Nie mam pojecia tyle tego jest na rynku ze trudno jest wybrac cos co by było dla mnie najlepsze. Prosze o pomoc. Z góry dzieki . Pozdro
Opublikowano

Chcesz poprawić jakość muzyki, czy dodać łupanie? Najlepiej jakbyś miał radio z wyjściem na cinche, wtedy łatwiej wzmacniacz dopasować.

Ale generalnie najlepiej audio poprawić poprzez zakup nowych głośników do przodu i wywalenie tylnych, a dopiero potem myśleć o subie.

Opublikowano
Na pewno chce miec wiecej basu a jakość też. Nie jestem melomanem. Głośników nie chce wymieniac bo to jest na pewno kosztowne a i musiałbym dokupic nowe radio a to koszt ok 700 zł wiec póki co nie stać mnie na taki wydatek. Njapierw wzmacniacz jakas tube albo suba to powinno grac pod tym radiem co mam a potem pomyslimy. Radio JVC KD S723R.
Opublikowano
Głośników nie chce wymieniac bo to jest na pewno kosztowne

Sensowe głośniki na tył - ok 100 zł, a za 50 zł już wolałbym jakieś Alphardy czy inne tanie zamienniki niż stare wysłużone Nokie.

Sensowne głośniki na przód (pod nogi) - ok 150 zł i tak samo jak w przypadku powyższym, też lepiej zdecydować się na tańsze zamienniki gorszej firmy niż pozostać przy przekatowanych przez ponad 10 lat oryginałach.

POLSKA TO JEDYNY KRAJ W KTÓRYM PREZYDENT MA SWOJĄ KOPIĘ ZAPASOWĄ
Opublikowano
Tylko że może być tak że sub będzie zagłuszał Ci całą resztę i zapewniam że to nie będzie przyjemne, ale jeżeli chcesz już kupić to proponuje Magnata Xpress'a + carpower hbp-602... Tylko teraz jakiej muzyki słuchasz, zależy Ci na zejściu czy na szybkim basie... Ja bym proponował 12' w skrzyni zamkniętej... Myślę że będzie optymalnie i nawet na kable Ci zostanie... :cool2:
Opublikowano

Pamiętaj, że sub w bagażniku to:

- skrzynia z głośnikiem

- wzmacniacz

- kabel napięciowy

- kable sygnałowe

Gdzie kable to koszt 50-100zł

Przy budżecie 500zł wszystko będzie podobnie grało - jedyne co, to trzeba szukać skrzynki z MDFu. No i dobrać mocowo wzmacniacz z głośnikiem.

Opublikowano
Jesli chodzi o muze to słucham raczej techno troszke popu,dance, jesli chodzi o głosniczki to nie chce ich wymieniac, narazie graja wysokie i średnie sa podłączyłbym je do radia a suba przez wzmacniacz. Bardzo mi zalezy na basie, jesli bedzie mi zagłuszał to najwyzej bede pomału wymieniał na inne.
Opublikowano

ja właśnie wsadziłem carpower hp602 + soling cp123

i jestem zadowolony

tylne głośniki całkiem wyłączone

a przednie już myślę wymienić na lepsze :)

za zestaw + okablowanie dałem 470 zeta

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
proponowal bym jakis sub ze zintegrowanym wzmacniaczem, za 500zl mozna kupic juz cos ciekawego a mniej kombinowania przy podlaczaniu i przy miejscu w bagazniku, chyba ze chcemy sie bawic w zabudowe bagaznika, za 500 zl mozna juz spokojnie cos wyrwac wmiare niezle grajace, ja na moje pierwsze car audio zakupielm wzmacniacz boschmann i woofer magnat, dalem wsumie kolo 500zl i gralo naprawde ladnie:)