Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:dance: Nareszcie stało sie i w niedziele stałem sie szcześliwym posiadaczem BMW. Może i nie jest to E34 której szukałem, ale jak na pierwszą beemke myśle ze podjąłem słuszną decyzje kupując E36 Compact z 1994 roku.

Samochodzik hiper super, ksiązka serwisowa wypasik jakich mało.

Ale niestety pare pierdół jest do zrobienia. Mianowicie:

-nie ma trzpienia teleskopu od klapy bagarznika

-klamki strasznie ciezko sie otwierają (centralny działa super)

-szyba od kierowcy (elektr.) nie jest chyba przyczepiona do prowadnic

-lusterko wewnętrzne ledwo trzyma (mam wrazenie ze odpadnie jak nim bede ruszac)

-gusik od awaryjnych był pęknięty a ja prubując go wyciągnąc zepsułem do końca przez co teraz jak sie wcisnie to nie chce byc wduszony :mad2:

-konsola srodkowa nie jest przyczepiona w prawym dolnym rogu przez co jak wduszam guzik od klimy to sie rusza.Strasznie denerwujące i nie wiem jak to zamocowac

To by było chyba na tyle z rzeczy które sa do zrobienia.

I teraz moje pytanie.Czy mam sie o częsci w ASO pytac czy moze w necie szukac?Jezeli były juz podobne problemy na forum to dajcie linka.

Dzisiaj mam jechac na przeglad i zastanawiam sie czy komputer tez mi sprawdzą.

Opublikowano

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=81738

Tu jest link z pewną rozmową ale to jest nie istotne. Gość tam się ogłasza że ma markowe części, może tam coś dobrego znajdziesz. Mogę ci pomóc co do klamek ja mam sedana i w innych teoich problemach niebede sie udzielał. Sprzwdz przy otwartych drzwiach jak zamek zamkniesz to czy też ciężko się otwiera. Jak nie to za moćno się ścisk agdzieś przy zamku. Ja miałem taki problem i cofnąłem ten bolczyk w słupku bo nawet i drzwi leciutko odstawały.

Opublikowano

Witam!

Co do szybki i prowadnic, ściągnij boczek i sprawdź czy przypadkiem nie masz powyłamywanych plastików na prowadnicach. A jeżeli chodzi o klamkę od strony pasażera, mam to samo! Każdy boi się otwierać tych drzwi żeby nie urwać, widocznie ten typ tak ma.