Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Chce wymienic filtr paliwa ale jak juz kupilem nowy okazalo sie ze mam w aucie taki do ktorego wchodza dwa wezyki a ten ktory kupilem ma jedno wejscie paliwa i jedno wyjscie.Jestem za granica i kupowanie w serwisie pozostawiam w ostatecznosci.Moj znajomy jak byl w Polsce chcial mi kupic i znalaz tez w sklepie tylko z jednym wyjsciem i jednym wejsciem.Ja szukalem na allegro ale tez znalazlem tylko pojedyncze.Czy taki filtr moge znalezc tylko serwisie i jaka moze byc jego cena i moze ktos wie dlaczego mam dwa wejscia paliwa.Zastanawia mnie ile mam wyjsc z filtra do silnika bo tego nie widzialem dlatego ze nie zdejmowalem oslony do konca tylko zobaczylem dwa wejscia i popedzilem do sklepu zeby oddac filtr.

Pozdrawiam

Radek
Opublikowano
Dzieki za schemat, teraz wiem jak to wyglada w calej okazalosci.Silnik mam 3.5i i myslalem ze zadnych tego typu udziwnien nie bedzie przy tym samochodzie, ale jednak sa.Moze jeszcze ktos mi cos doradzi a jesli nie to pewnie tylko serwis.
Radek
Opublikowano

Problem jest taki, że od jesieni 98 roku filtr paliwa jest z regulatorem ciśnienia. Ma on wtedy dwa wyjścia jego cena też studzi zapały do wymiany.

MANN WK 532

BOSCH 0 450 905 960

MAHLE/Knecht KL 96

FEBI 26437

SWAG 20 92 6437

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img206.imageshack.us/img206/8701/filtrybp1.png

Opublikowano

Wielkie dzieki kolego.Moze postaram sie dopasowac po kodzie filtra od innego auta.Jestem teraz w Norwegii i najwiecej aut to volvo saab.Moze bedzie cos podobnego ale watpie.Zapytam w tutejszym serwisie bmw ciekawe ile zaspiewaja.

Jeszcze jedno moje pytanko to czy przy wymianie swiec musze odlaczac akumulator bo czytalem cos takiego na forum, silnik to 3.5 v8

Pozdrawiam

Radek