Skocz do zawartości

NAPRAWDE PILA SPRAWA Z ELEKTRYCZNYMI SZYBAMI HELP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich koledzy mam taki problem dziś sie zabralem za wymiane szyberdachu zaczolem sciagac podufitke i wszystko szlo jak z płatka do momentu jak odlączylem silniczek szyberdachu musiala sie cos stac ale nie zwrocilem uwagi na to a wczesniej otworzylem sobie szybe od pasazera do polowy zeby sie nie ugotowac w tym aucie a od kierowcy byla zamknieta(na szczescie) jak juz sie zbieralem do domu bo i tak wiecej nie zdazylem nic zrobic bo juz ciemno sie robilo to chcialem zamknąc szyberek i ta szybe i co sie okazalo ze nie dziala tz elektryczne szyby i przyscisk szyberdachu nie maja podswietlenia tak jakby nie dochodzilo do nich napięcie!Poprostu nie daja sie ani otworzyc ani zamknąć żadnej reakcji!Posprawdzalem wszystkie bezpieczniki miernikiem w komorze silnika i sa ok żaden nie jest przepalony.Najgorsze jest to ze mam nie zamknięta szybe od pasazera na noc co mam zrobic aby to działało za co sie wziasc! Panowie moze ten temat juz byl ale naprawde nie mam czasu teraz szukac prosze o rade za co sie wziasc w pierwszej kolejsnosci!Zanim mi sprzatna furke w nocy z osiedla :mad2: ! :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano
Nie odłączałem akumulatora i teraz tego zaluje! :mad2:

Moja trójeczka.

Opublikowano
No właśnie lepiej to zawczasu zrobić. Jak odłączałeś zasilanie sterowania szybami i szybrem to może warto jeszcze do autka podejść bo po tym szyby głupieją i mogą przez chwilę nie działać dopóki komputer sterujący się nie skalibruje ja już miałem taką akcję i po 15 minutach zaczęło się stopniowo odpalać wszystko.
BMW forever!!!
Opublikowano
A u mnie od wczorak od 20 wieczorem nic nie hula szyby i szyberdach nie da sie zamknąć ani otworzyć! A gdzie jest jakis przekaznik od tych rzeczy?Czy to chodzi o ten niebieski przekaznik pod kierownica jak gdzies tam na forum ktos opisywal?Ze zimne luty moga się robic!?! Kto ma jakies pomysly prosze o pomoc bo mam auto otwarte! :cry2:

Moja trójeczka.

Opublikowano
Problem rozwiązany :mrgreen: Winny za to zamieszanie okazał się przekaźnikj pod kierownica koloru niebieskiego poprostu sie poluzował na lucie,w ruch poszła lutownica i wszystko hula jak wcześniej dzieki za pomoc. :cool2:

Moja trójeczka.