Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam byłem na zlocie w toruniu i podobało mi sie jak fajnie mruczą silniczki i podobno ten efekt to filtr stożkowy czy można taki założyć sobie do seryjnej 523 i bez zadnych przeróbek i czy nie ma to negatywnego wpływu na motor i w ogóle jakie polecacie te filtry z góry dziękuje :D
Opublikowano
ogólna opinia jest taka że do bmek stożki nic dobrego nie wróżą zmniejszają wręcz moc lepsze są sportowe wkłady do standardowego airboxa czyli wkład o zwiększonej przepustowości. Co do dźwięku silnika to nie wróżę rewelacji to bardziej zależy od wydechu.

Moja BetsY zobacz

Interfejsy BMW INPA USB

Instalacje LPG Sekwencyjne montaż serwis

Opublikowano
jak widza w aucie filtr stożkowy to zaraz mam przed oczami mechanika "złotą rączkę" który odkupił moją rozbitą mareę i zamiast normalnego ale rozwalonego filtra zamontował filtr stożkowy bo on takie montował do wszystkich remontowanych aut bo taniej
Opublikowano

jeżeli już bedziesz montował, to zrób to dobrze, czyli :

- zoztaw przepływke w spokoju

- zamontuj filtr zaraz za przepływką, żadnych rurek półmetrowych

- filtr musi być dobrze odizolowany, a najlepiej jak już bedziesz kupywał, kup filtr w carbonowej obudowie, moge Ci polecic firme SIMOTA,

pozdr.