Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z oświetleniem w bagażniku i w schowku przed pasażerem.

W bagażniku wogóle lampki przestały świecić a wcześniej było wszystko ok. Tak samo z lampką w schowku, wcześniej świeciła teraz widać że żarówka leciutko się żarzy.

Gdzie szukać przyczyny. Wygląda mi tak jakby masy brakowało ale gdzie ją szukać? Bezpieczniki sprawdzone, żarówki również sprawne. Pozostałe oświetlenie wewnątrz auta jak i wszystkie lampy zewnętrzne są sprawne.

Brakuje już mi pomysłu gadzie szukać przyczyny.

Drugi problem mam z centralnym zamkiem. Otwiera i zamyka z pilota w kluczyku. Jednak gdy nacisnę przycisk na kluczyku do otwarcia samego bagażnika to cisza nic się nie dzieje. Nie działa również otwieranie klapy tym mikrowłącznikiem w listwie oświetlająca rejestrację w klapie.

Proszę o jakieś podpowiedzi bo ręce opadają.

BMW to pełnia życia.
Opublikowano

Przyczyną nie otwierania się klapy bagaznika był spalony silniczek w zamku klapy , wymieniłem na inny troszkę mniejszy gabarytowo (z silniczka od sterowania leflektorem) ale wszysko działa.

Swiatała dalej nie świeca niestety.

BMW to pełnia życia.
Opublikowano
może sprawdz przewody które wchodzą do klapy czasem potrafią się przełamać

wiazka cała przejzana i wszysko ok, kable całe nie poprzecierane ani poprzerywane.

BMW to pełnia życia.