Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Postanowiłem wymienić moje 15' w e36 na jakieś ładne 17'. Przeraża mnie jedynie kwestia jak one będą się sprawować na naszych polskich drogach(dziury i koleiny) przy popularnym ogumieniu do tej felgi 225/45.

I tu rodzi sie pytanie: czy gdy do tych 17' założę opony 205/50 odczuwalnie poprawił by sie komfort jazdy na tych 17' ??? Czy w ogóle będzie ona pasować do mojej e36 przy felce o ET 35-45 :?:

Opublikowano

Komfort to się raczej nie zmieni przy oponach 225/45 a 205/50 jednak zdecydowanie polecam 205-tki.

Są węższe a do Twojego wozu szersze nie są potrzebne. Lepiej sie będzie jeździc na naszych "autostradach" :mrgreen:

Jednak najważniejsze jakiej szerokości są te felgi i jakie ET mają. Na oponę 205 najlepiej jak by miała 7 lub 7,5 cala.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Te felgi co mam na oku to właśnie maja 7,5cala et38. A jak wtedy opona będzie wyglądać na feldze, nie będzie to już delikatny german-style??? Nie chciałbym felgi wystającej za oponę bo wtedy szansa na jej uszkodzenie diametralnie rośnie.... :mad2:
Opublikowano

Nie będą wystawac :mrgreen: Sam mam taki zestaw więc wiem.

Spokojnie zakładaj 205 :wink:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'