Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie prosze o pomoc a mianowicie od jakiegoś czasu autko slabo pali myslałem ze jest to wina rozrusznika(SZCZOTKI) Dzisiaj o dziwo autko pali ale juz sie nie zawiesza podłaczyli mi dzisiaj tester do akumulatora i wyszedl błąd elektryczna usterka akumulatora Zaraz zamieniłem na nowy aku ale objaw jest ten sam bunia odpala ale z wielkim trudem Co myslicie o tym problemie? :modlitwa:
Opublikowano
szczotki szczotkami a co z tulejkami? Mam nadzieję ze nie zostały wymienione tylko szczotki ale również rozebrano resztę rozrusznika i wprasowano nowe tulejki w miejsce starych! Przecież to podstawa! Kolejna sprawa ciężkiego odpalania a dokłedniej kręcenia to cewka rozrusznika w której to jest elektrowłącznik. Jak jest wypalony to niestety rozrusznik nie dostaje wystarczjąco dużo POWER-a (prądu) i "miałczy" Kolejna sprawa to przewód prądowy (ten gruby czerwony od aku) Jest on przykręcony w komorze silnika jej dolnej części w okolicy nóg kierowcy tyle że jak już pisałem od wewnątrz komory silnika. Moze jest zabrudzony naderwany poluzowany itp w co akurat wątpię. Wymaga to sprawdzenia.