Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

posiadam bmw e39 w combi z 2002r, jezdze obecnie na 17calowych felgach ale stwierdzilem ze te 17 gubia sie bardzo przy gabarytach tego auta i chce zalozyc 19 cali znalazlem juz nawet takie ktore mi sie podobaja wysle linka do aukcji ktora jest na allegro chcialbym wiedziec czy sie one zmieszcza mi i czy nie beda nigdzie obcierac i jakie opony musze dobrac do nich dokladnie i do mojego auta

tak wygladaja dokladnie:

http://moto.allegro.pl/item357613222__komplet_felg_bmw_m_e60_e63_e39_e38_19_.html

a ich dane to:

5x120

co sadzicie o nich i jak myslicie czy bede sie ladnie prezenrtwac w tym samochodzie czy moze macie jakies inne propozycje jakis fajnych 19

pozdrawiam i czekam na wiesci bo w srode musze kupic juz felgi pozdrawiam

Opublikowano

Obawiam się, że montując 19" MUSISZ się pogodzić z poważnym ograniczeniem komfortu. Ja właśnie jestem po zmianie z zimówek Nokian 205/60R16 na letnie Pirelli 235/45ZR17 i uważam, że jet to rozsądny kompromis pomiędzy zachowaniem auta na drodze i prowadzeniem w zakrętach a komfortem jazdy.

18 cali to jeszcze rozmiar pozwalający na w miarę bezstresową jazdę - właśnie sobie przygotowuję taki komplecik :)

Natomiast 19" będzie oznaczało prawie całkowity brak komfortu i pogorszenie prowadzenia. W zamian dostaniesz rewelacyjny wygląd (choć mi akurat te felgi z aukcji niezbyt się podobają, ale to, wiadomo, rzecz gustu). Pytanie tylko czy warto dla samego tylko wyglądu.

Gdybyś jednak chciał rozważyć 18" to rzuć okiem na te z mojego podpisu :)

pozdrawiam

YatzeK

Opublikowano
Jeśli pytasz czy fajnie bedą wyglądały to jestem pewny, że tak. Jednak komfort jazdy bedzie tragiczny. Takie felgi nie sa na polskie drogii. No chyba, ze jezdzisz poza granicami PL to zakladaj i ciesz sie widokiem swojego cacka :8)
Opublikowano

witam

ja obecnie mieszkam w irlandii i tu tez jezdze moim autkiem. nie robie zbyt uzo kilometrow bo tylko do pracy czasem moze nad ocean przejade sie z rodzina wiec sadze ze mi to osobiscie nie bedize przeszkadzac.

tylko chcialbym sie doradzic jakie felgi najlepiej kupic zeby ladnie pasowlay do mojego autka zeby wygladala naprawde przepieknie

Opublikowano

dawaj 19 ja mam letnie 17 autko troche tanczy na koleinach ale ten wyglad :dance:

z checia bym zalozyl 18 ale oryginal od BMW pewnie kosztuje fortune,a ja nieoryginalow nie chce.pozdro.

p.s. w irlandii chyba macie dobre drogi???

Opublikowano
Moim liderem sa felgi od M6. Jak bede mial troche wolnych srodkow to sam zomontuje u siebie. Na e39 wygladaja rowniez super. Sprawdz. Polecam
Opublikowano
Moim liderem sa felgi od M6. Jak bede mial troche wolnych srodkow to sam zomontuje u siebie. Na e39 wygladaja rowniez super. Sprawdz. Polecam

a jaka cena orzginalow?

podejrzewam ze gora kasy.