Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Navi zwariowało, ttrochę działa trochę nie, wyświetla jakieś inne menu, czasami działa tel czasami nie, nieraz wcale nie działa ekran, a radio działa i tel też. Po odłączeniu akumulatora wszystko działa ok, ale po jakimś czsie znowu coś się dzieje, ciężko mi opisać dokładnie co się dzieje, krótko mówiąc wszystko wariuje na maxa. BMW e39 2003r kombi, navi, zmieniarka, tuner tv, tel bluetooth, wzmacniacz, tuba. Proszę o jakąś podpowiedż gdzie mam szukać usterki. Czasami wydaje mi się, że włącza się jakieś stare oprogramowania.
Opublikowano
Pierwsze : odłącz sobie czytnik navi i zobacz czy będzie się spokojnie zachowywać (nie będzie przy tym oczywiście nawigacji GPS, ale sprawdzimy czy winny jest czytnik navi).

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Witam, zrobiłem tak i mam teraz niebieski śmieszny ekran, jak w jakimś starym radiu, ale wydaję sie być wszystko stabilne. Co dajej?
Opublikowano
Wróć spowrotem z podpięciem czytnika - zmieni się menu na "normalne" i zobacz czy będzie znowu się dziwnie zachowywał. Jeżeli tak, to przyczyną jest czytnik i można spróbować wgrać nowszy soft, może go to "ustabilizuje".

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano
Witam, zrobiłem tak i po pierwszym włączeniu wszystko było ok, po drugim nie było nic widać, a po trzecim znowu antyczny ekran :jawdrop:
Opublikowano
"antyczny" ekran, to awaryjne menu z tunera TV. W momencie jak czytnik jest nie podłączony/uszkodzony itp (nie zgłasza się), to wtedy tuner TV przejmuje funcję wyświetlania menu.

Stronka

Opublikowano
Naprawić czytnik :) , jeszcze dla pewności byłoby dobrze go podpiąć do innego samochodu i zobaczyc czy też bedzie wariował.

Stronka

Opublikowano
Witam, ponownie, po wyjęciu i włożeniu wtyczek do czytnika nawigacja działe, po następnym uruchomieniu silnika jest ciemny ekran, po natepny uruchomieniu jest "antyczne" menu. Zauważyłem też że czerwona dioda na czytniku się nie świeci , a kiedyś się świeciła. Czy to może być wina zasilania? Auto było uszkodzone z tyłu i może są problemy z zasilaniem. Czy miałby ktoś może rozpiskę pinów we wtyczce do navi?