Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich obecnych na forum. jestem nowy i mam pytanie związane z moim BMW 318i E36. Chodzi mi o dziwne wibrowanie kierownicy gdy przekarczam prędkość 100 km/h i trawją one dotąd dopuki nie przekroczę 120. czy ktoś wie co jest nie tak z moją Betą? proszę o odpowiedzi

:D

Opublikowano

w ogole szkoda, ze w 2 min. nie dostales odpowiedzi :duh:

a lista mozliwych rzeczy ktore moga u Ciebie powodowac taki objaw zaczyna sie od kol poprzez caly zawias do maglownicy.

czyli sprawdz kiedy wywazales kola i ew. to uczyn, skontroluj dokladnie opony. sprawdz zawieszenie (w twoim przypadku zalecam wizyte na stacji diagnostycznej). milego szukania :mrgreen:

Opublikowano
Ja mam podobny obiaw tylko ze w przedziale miedzy 80 a 100 km/h. W tamtym roku pomoglo wywazenie kol, w tym niestety nie i stawiam na koncowki drazkow kierowniczych ale tak jak kolega wczesniej pisal lista czesci ktore moga za to ponosic odpowiedzialnosc jest bardzo dluuuga :(
Opublikowano
ile może kosztować taka wizyta na stacji diagnostycznej bo to mój pierwszy samochodzik i jeszcze nie jestem do końca zapoznany z cenami itp.
Opublikowano
podjedz i powiedz, ze chcesz sprawdzic zawieszenie na szarpakach, bo ci kierownica rzuca. w zaleznosci od widzimisie pana powie ci od 20 tak do 40zl za to.... a jak sie spodobasz to moze nawet dostaniesz gratisowe sprawdzenie po wymianie wadliwych elementow :cool2:
Opublikowano
Zalezy co bedziesz robil na tej stacji. Wystarczy podjechac i spytac kazda ma swoje ceny. Ale pierwsze co zrob to sprawdz opony. Jak kupiles auto niedawno to nie wiadomo co poprzedni wlasciciel z nim robil. podjedz do wulkanizatora tylko takiego z prawdziwego zdarzeni i sprawdz opony czy nie bija. maja takie urzadzenie ktore na takiej siatce pokarze Ci geometrie opony czy jest prosta i rownomiernie zuzyta.
Opublikowano
Panowie mam jescze jeden problem z moim samochodem a mianowicie mam zniszczone tarcze zegarów i nie wiem jak je wymienić. chodzi o to że odkleiły się i wskazówki się zacinają na odklejonych elementach no i brzydko wyglądają.