Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Mam prosbe do uzytkownikow E32 V8 ze sprawnym alarmem fabrycznym. Mianowicie prosze o sprawdzenie, jak dokladnie zachowuje sie dioda na konsoli srodkowej w okolicach nawiewu na szybe: czy zaraz po uzbrojeniu alarmu dioda ta od razu zapala sie swiatlem ciaglym czy przez chwile pulsuje? U mnie pulsuje, a w instrukcji wyczytalem ze ma to miejsce jak jest cos nie tak z domknieciem okien. Dodam, ze moj alarm lubi raz, dwa w miesiacu wlaczyc sie bez powodu, szczegolnie w nocy ku zadowoleniu moich sasiadow :mrgreen: Dlatego prosze o sprawdzenie.

Obecnie, po 10 latach przerwy (!): E85 Z4 3.0i R6 M54 '03 + LPG

We wspomnieniach: E32 740i V8 M60 '93 oraz E34 520i R6 M20 '90 + LPG

Opublikowano

U mnie chwile pulsuje po czym świeci non stop. Od czasu do czasu potrafi zawyć jak otwieram drzwi ale jak stoi to jeszcze nigdy się nie zadażyło. Wogóle ten alarm to jakaś lipa kiedyś kazałem się zamknąć w środku i sie nie uruchomił dopiero jak przeręce na zapłon to zaczyna trąbić :?

Czy u ciebie też sa czujki na przednich słupkach przy podsufitce :?:

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
U mnie chwile pulsuje po czym świeci non stop.

U mnie jest dokladnie tak samo. W instrukcji natomiast wyczytalem ze jak chwile pulsuje to ktores okno jest niedomkniete. Widze, ze kazdy z nas ma inaczej, dlatego zglupialem. Okna mam domkniete wiec moze uszkodzony jest jakis czujnik?

http://img54.exs.cx/img54/9666/alarm0qw.jpg

Opublikowano
u mnie świeci non stop, ale wydaje mi się że powinna migać...
Po wlaczeniu alarmu od razu swieci swiatlem stalym? Czy moze pulsuje przez 10 sekund?

Opublikowano
od razu stałym...

Czyli wg instrukcji u Ciebie wszystko OK.

Opublikowano

No niby tak, ale coś mnie zastanawia....otwieranie auta. Samochód jest zamknięty zaryglowany i otwieram go. Przekręcam kluczyk wtedy dioda zaczyna własnie pulsować, kluczyk odbija na pierwotne miejsce, CZ otwiera samochód, muszę przekręcić drugi raz żeby rozbroić alarm i dioda przestała mrugać.

Acha, zapomniałem dodać że nie działa mi domykanie.

Opublikowano

Sprawdze jak jest u mnie i wieczorem dam znac.

BTW, czy podczas wlaczania/wylaczania alarmu migaja Ci kierunkowskazy lub w jakikolwiek inny sposob jest to sygnalizowane? U mnie nie ma nic poza odglosem zamykanego zamka centralnego.

Opublikowano
U mnie też nic nie mryga, ale obwiniam tym stanem to że poprzedni właściciel dołożył drugi alarm, który mam zamiar wiecie co.. i powrócić do stanu oryginalnego.
Opublikowano
U mnie mryga zaraz po zamknięciu i po ok 10s świeci stale.

Czyli tez masz cos uszkodzone :mrgreen: