Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mam pojęcia jak otworzyć kluczyk od E46 taki jak na zdjęciu. Ktoś już sie do niego dobierał ale chyba z marnym skutkiem, sądząc po śladach.

http://img259.imageshack.us/img259/8918/dscn9327ls7.jpg

Opublikowano
ja tez probowalem go otworzyc ale z rownie marnym skutkiem.odnosze wrazenie jakby on sie nie otwieral wogole. z tego co wyczytalem na tym forum kiedys to w srodku jest bateria ale jej sie nie wymienia, jest ladowana ze stacyjki.poprawcie mnie jakby co. :doh:
Opublikowano
no to gregu nie zobaczysz jak jest w srodku.szkoda bo sam jestem ciekaw co tam siedzi.ale napisz jaka jest przyczyna ze chcesz tam zagladnac. :hand:
Opublikowano
ewentualnysposób to go rozciąc. ja rozcinalem bo kupilem taki ma ebayu dla elektroniki ze srodka a drugi z gladkim ostrzem ale bez elektr (to taki tanszy sposób na drugi klucz) :norty: :twisted2:
joke12
Opublikowano
no to gregu nie zobaczysz jak jest w srodku.szkoda bo sam jestem ciekaw co tam siedzi.ale napisz jaka jest przyczyna ze chcesz tam zagladnac. :hand:

chcialem go otworzyć ponieważ cos nim lata i niestety, raz działa otwieranie z pilota a raz nie. Co powoduje że mam tak naprawdę tylko jeden sprawny kluczyk z pilotem :/

Podoba mi się pomysł z ebayem, za ile i z którego kraju?

Opublikowano
ale co tam w srodku slychac?

jest bateria? jakis opis na niej?

co do opisu to nie zwrócilem uwagi ale tak to plytka i bateria(lub akumulatorek) :mrgreen:

joke12
Opublikowano
W kluczyku jest akumlatorek, który się ładuje podczas jazdy.
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano

co do opisu to nie zwrócilem uwagi ale tak to plytka i bateria(lub akumulatorek) :mrgreen:

A powiedz mi czy jak dostałeś sie do środka to widziałeś jakieś zaczepmy czy kluczyk jest sklejony na "Amen"? I ile zapłaciłeś za nowy kluczyk?

Opublikowano

A powiedz mi czy jak dostałeś sie do środka to widziałeś jakieś zaczepmy czy kluczyk jest sklejony na "Amen"? I ile zapłaciłeś za nowy kluczyk?

zaczepów jako tako nie ma jest srodek wyprofilowany pod plytke i tam wesolo sobie siedzi... :lol: szczerze mówiąc to nie mam pojecia co tam moze latac, tak klucz jest sklejony i na zgrzewie smialo mozesz go rozciąc ale naprawde ostrym nozem :cool2:

joke12
Opublikowano

Udało się otworzyć. Faktycznie trzeba ciąć ostrym nożem. To co latało w środku to był microswitch(nie wiem jakim cudem sie urwał). Nawet mi udało się go przylutować i o dziwo wszystko działa, dodam ze wcześniej lutowałem tylko kable :D Teraz sklejam kluczyk i uszczelniam silikonem. Fotki poniżej

http://img134.imageshack.us/img134/1980/dscn9328px4.jpg

http://img381.imageshack.us/img381/394/dscn9329hb9.jpg

Opublikowano
czy możecie mi powiedzieć czy i gdzie mogę dostać ten akumulatorek? Bo mam w jednym z kluczyków zepsuty (nie da się naładować). Tylko ASO czy może można gdzieś indziej?
Opublikowano
Spróbuj go wymontować lub odczytać z niego jakieś symbole lub weź całość do zegarmistrza, może Ci dopasuje taki akumulatorek a jak nie to ASO.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Udało się otworzyć. Faktycznie trzeba ciąć ostrym nożem. To co latało w środku to był microswitch(nie wiem jakim cudem sie urwał).

Dzieki wam otworzylem swoj kluczyk:) mam to samo. urwany microswitch??? ciekawe czemu?