Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planuje zakup e36 silnik albo 1.8is albo 2.0 interesuje mnie tylko vanos rok powyzej 1995 .Najlepiej swieżo sprowadzona.Moze znacie kogos kto chce sprzedac albo doradzcie jaka bmw bedzie najlepsza.Dzieki

P.S nie moge znalesc u was dzialu powitania wiec niemiejcie mi za zle ze sie nie przywitalem

Opublikowano

P.S nie moge znalesc u was dzialu powitania

Proszę :wink:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=5941

Daj ogłoszenie w dziale "samochody" jaką chcesz kupic.

Co do tych dwóch modeli to polecam silnik 2.0. W 95r wszystkie już miały vanosa. Głos silnika 6 cylindrowego jest obłędny :D Tylko trzeba wziąc pod uwagę że w 95r wychodziły jeszcze starsze silniki M50. W sedanie do Września a w coupe chyba do Lipca. Równocześnie od 94r do końca produkcji był juz nowszy silnik M52 i ten bym polecał.

Is będzie troszke mniej palił ale nie ma twego dźwieku silnika i jest mniej elastyczny bo nie było tam vanosów.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Dzis maialem okazje jezdzic nowym nabytkiem kolegi,2 litry vanos.Dzwiek duuzo ladniejszy niz is!!!ale czy duzo lepiej chodzi niz 1.8 to nie wiem....Moze poprostu ten egzemplarz zamulony jakis.Moj bardziej reaguje na pedal gazu ale tamtego nie mecza wysokie obroty...Wole ladne i zadbane 1.8 is niz kapciowate 2.0