Skocz do zawartości

Webasto - Zapach benzyny w kabinie samochodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Na wstepie dodam ze przeszukalem forum i nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie dlatego zakladam nowy temat ;)

Mam BMW 320d z 1998 i duzy problem (chyba) z WEBASTO. Z prawej gornej strony maski od strony pasażera znajduje sie u mnie to urzadzenie. I chodzi o to, ze jak odpale silnik to w kabinie samochodu smierdzi paliwem. Ponadto od kilku dni z klatek wentylacyjnych w ogole nie "leci" ciepłe powietrze. Nawet jak mam ustawione 32 st. Celcjusza na wyswietlaczu sterowania klimatyzacja.

Najgorsze jest to, iz odlaczylem WEBASTO (wypielem 2 kostki, aby sie nia zalaczalo) a zapach paliwa nadal czuc.

Czy ktos moze mi wytlumaczyc jak powietrze jest rozprowadzane i jakimi kanalami zanim dostanie sie do wnetrza samochodu???

I czy to to jest problem z WEBASTO skoro po jego odlaczeniu nadal czuc zapach paliwa???

Z gory dzieki za pomoc. Ja juz zupelnie nie wiem co robic.

ps

Czy zna ktos dobrego specjaliste ktory pomogl by mi zdiagnozowac usterke w Warszawie ????

Opublikowano
Skoro odłączyłeś webasto to na pewno nie jest winne zapachowi spalin. Podejżewam, że jest to związane ze złączem elastycznym wydechu. Były już takie tematy.
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
I chodzi o to, ze jak odpale silnik to w kabinie samochodu smierdzi paliwem.

Przy terazniejszych temp wbeasto sie nie zalacza, prog zalaczenia to CHYBA 7 st C

Ponadto od kilku dni z klatek wentylacyjnych w ogole nie "leci" ciepłe powietrze. Nawet jak mam ustawione 32 st. Celcjusza na wyswietlaczu sterowania klimatyzacja.

Na kompa pojechac i sprawdzic

I czy to to jest problem z WEBASTO skoro po jego odlaczeniu nadal czuc zapach paliwa???

Czuc rope spaloną czy nie spaloną ?

Xdrive

Koder

Opublikowano
Skoro odłączyłeś webasto to na pewno nie jest winne zapachowi spalin. Podejżewam, że jest to związane ze złączem elastycznym wydechu. Były już takie tematy.

Nie są to spaliny tylko zapach ropy ! Łącznik elastyczny już dawno wymieniony.

Czuć ropę NIE SPALONĄ ! Zapach podobny to tego jak na stacji sie tankuje.

Opublikowano

Czuć ropę NIE SPALONĄ ! Zapach podobny to tego jak na stacji sie tankuje.

I pod maska ani pod tylną kanapą zadnych wycieków ?

Xdrive

Koder