Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem z centralnym zamkiem kiedy zamykam kluczem sam sie mi otwiera samochód za każdym razem muszę dokladnie 17 razy przekrecic kluczykiem zeby sie zamkną samochód co to może ozaczac jak jest tego przyczyna i co trzeba wymienic zeby normalnie sie zamykało prosze o jakies rady i sugestie bo jest to troche uporczywe czasmi jakoś zamyka sie normalnie za pierwszym razem ale to sporadycznie pozdro dla wszystkich

danoxxx po pierwsze niezapominaj o zaznaczeniu wlasciwego typoSzeregu swojego autka...to tak dla zachowania porzadku na forum...Pozwolilem sobie uczynic to za Ciebie, tym razem, korzystajac z Twojego opisu na wizytowce.Druga sprawa -> UZYJ PRZEGLADARKI!!i poszukaj..o tych problemach z centralka ciagle sie przewijalo,bo jest to jedna z glownych bolaczek E34. Pozdrawiam - qb(Moderator:))

Opublikowano

możesz mieć gdzieś kabel przetarty lub któryś z siłowników się o coś blokuje - ja już tak miałem...

pozdrawiam

http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg
Opublikowano

Czy ktoś próbował naprawić taką usterkę sterownika. Ja zawsze musze zamykać dwa razy. Z komputera( Carsoft) zamyka zawsze prawidłowo, czyli usterka leży w jakimś układzie wejściowym sterownika.

Czy jest on rozbieralny??

I jeszcze jedno pytanie czy prawa szyba domyka się automatycznie, czy trzeba trzymać przycisk?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

po kilkudniowych bojach z centralką znalazłem przyczynę krańcówka od strony kierowcy była już zużyta ,

po wymianie centralny normalnie zamyka drzwi za pierwszym razem

dodatkowo domontowałem sobie przy okazji sterownik do centralnego na pilota razem z domykaniem szyb :D teraz to już sama przyjemnosc jednak warto bylo poszukac na forum bylo otym pisane :wink:

dzięki wszystkim pozdrawiam

ps.zabieram sie za naprawę innych dolegliwości mojego samochodu