Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, panowie jestem tu nowy jak coś poknoce to prosze o zrozumienie.

Kupiłem 530 w dizelku z navi / całość rok 1999

Jak kupowałem sprawdzałem i sprzedający pokazał mi jak działa navi i działało !

Po przejechaniu 400 km chciałem pobawić się i coś znależć na mapie. Wchodze w meni daje navi i po chwili napis navi robi się ciemniejszy i z menu nie da się go kliknąć, chyba istotne jest ,że do bagażnika napchałem troche gratów czyli koła opony itp co mogło dopychać czytnik?

I chyba ważne to po otwarciu bagażnika płyta była wysunięta a jak ją chciałem wsadzić to ją wywalało???

Po kilku godzinach znowu chciałem to odpalić i po kilku podejściach płytka została wciągnięta ale z menu jest pominięcie navi?

Czy coś mogło się rozłączyć czy co?? Prosze poradzcie,, chętnie gdzieś podjade lubie dłubać ale zawsze licze na Waszą pomoc. Pozdrawiam

Jacek

Opublikowano
Wygląda na to, że jest problem z mapką na CD ewentualnie sam czytnik jest uszkodzony (napęd)- ten czytnik co masz, tak się zachowuje jak ma błędną płytę z mapą. Załatw w 100% dobrą mapę i sprawdź.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Jest dziwnie bo kilkanaście razy odpala bez kłopotów a kilka razy ją wypluwa, postaram się przemyć laserek to może to go postawi na nogi?
Opublikowano

Kurcze to jakiś saigon.. rozebrałem czytnik navi przemyłem delikatnie laser a ta zołza dalej staje okoniem..

Wsadzam płytke i nic po chwili wypluwa a jak właże z monitora na navi to pojawia się napis insert CD ...

Czy warto z tym dłubać czy łatwiej uruchomić znajomości na szrotach?

Opublikowano

Jak masz porysana płytę, to może być cały czas ona powodem ...

Jeżeli Cię interesuje, to skontaktuj się ze mną na GG lub mail i spróbujemy poradzić. Jesteś z Makowa, to ewentualnie możemy się umówić na spotkanie koło Ciebie - będe tam przejżdzał za ok. 2tyg. ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)