Skocz do zawartości

Bagaznik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ponownie. Mam takie pytanko czy w modelu E38 montowano automatycznie otwierany bagażnik ?? tzn chodzi mi o to ze np jak z kluczka otwieram bagażnik to on sie podnosi sam w górę a tylko nie odbezpiecza. Czy może można założyć silniejsze siłowniki i sam będzie wypychał przy naciśnięciu guzika??
...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nie, nie montowano tego w serii, też zastanawiam się jak to zrobić i założenie mocniejszych siłowników nic tu nie da.
Opublikowano
  • Autor
tak myslisz?? mi się wydaje że jak bym zamatował mocniejszego to może dałby rade tą klape wypchnąc podczas odbezpieczania no ale nie wiadomo jakby sie ją zamykało :D:D
...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nie da rady bo siłownik klapy po zamknięciu leży na płasko i on tego nie wyciśnie przyglądałem sie temu, coś by musiało wybić klapę do góry i dopiero wtedy mógłby zadziałać siłownik.
Opublikowano

Można to zrobić, ale jest "ALE"

A mianowicie - ten siłownik do wypchnięcia klapy zostaje bez zmian,

trzeba zamontować drugi zestaw siłowników, jako dodatkowy z osobnym napędem, uruchamianym od.2-3 sek. po odbezpieczeniu.

:clap:

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
No dokładnie 2 zestaw to co innego, najlepiej jakby ktoś kto ma oryginalnie odmykanie klapy z podnoszeniem zrobił fotki i pokazał jak to wygląda :)
Opublikowano

pewnie ze montowano elektrycznie otwierany i zamykany bagaznik tak zwany 'soft boot'

moze go mozna jakos domontowac

wlasnie koncze pobieranie EBA tam powinno byc o tym jak bylo do samomontazu

zycie zaczyna sie po 50i