Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ponownie. Mam takie pytanko czy w modelu E38 montowano automatycznie otwierany bagażnik ?? tzn chodzi mi o to ze np jak z kluczka otwieram bagażnik to on sie podnosi sam w górę a tylko nie odbezpiecza. Czy może można założyć silniejsze siłowniki i sam będzie wypychał przy naciśnięciu guzika??
...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...
Opublikowano
tak myslisz?? mi się wydaje że jak bym zamatował mocniejszego to może dałby rade tą klape wypchnąc podczas odbezpieczania no ale nie wiadomo jakby sie ją zamykało :D:D
...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...
Opublikowano
Nie da rady bo siłownik klapy po zamknięciu leży na płasko i on tego nie wyciśnie przyglądałem sie temu, coś by musiało wybić klapę do góry i dopiero wtedy mógłby zadziałać siłownik.
Opublikowano

Można to zrobić, ale jest "ALE"

A mianowicie - ten siłownik do wypchnięcia klapy zostaje bez zmian,

trzeba zamontować drugi zestaw siłowników, jako dodatkowy z osobnym napędem, uruchamianym od.2-3 sek. po odbezpieczeniu.

:clap:

Opublikowano
No dokładnie 2 zestaw to co innego, najlepiej jakby ktoś kto ma oryginalnie odmykanie klapy z podnoszeniem zrobił fotki i pokazał jak to wygląda :)
Opublikowano

pewnie ze montowano elektrycznie otwierany i zamykany bagaznik tak zwany 'soft boot'

moze go mozna jakos domontowac

wlasnie koncze pobieranie EBA tam powinno byc o tym jak bylo do samomontazu

zycie zaczyna sie po 50i