Skocz do zawartości

Sonda lambda 2.8 193KM - orginal z ASO czy NTK ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Od tygodnia mam z3 2.8 193 KM 99r., silnik M52B28 sterownik siemens (z tym ze jakas ostatnia seria tego silnika, bo od 9/98 byla jakas zmiana az do konca produkcji 6/00) . Dzis wlasnie tankowalem i wyszlo 15.8 na w miare spokojna jazde . Wiec stanowczo za duzo . Pojechalem na "kompa" wyszlo ze jedna sonda lambda jest uszkodzona (w tym aucie sa 4 szt. sond lambda) .

Pan z serwisu Auto-Bukow proponuje mi org. sonde (z ASO) , za kwote 710 zl . Troche drogo.

Co myslicie o sondach firmy NTK za ok. 320-350 zl ? One sa do aut z sterownkiem siemensa . Potrzebuje sonde OZA660-EE17, a one sa widze jakie ciezkie do zdobycia, bo wiekszosc na allegro to OTK .... .

Co myslicie - kupic sonde NTK czy orginal z ASO ? Ktos ma jakies doswiadczenia w tej materii ?

dzieki

pozdr.

Piotrek

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
Ja miałem taki problem i sonda z allegro ntk nie działała. Natomiast oryginał załatwił sprawę i radzę nie oszczędzać na tym. Pozdrawiam
http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg
Opublikowano

Radek, a ile Ci spało spalanie po wymianie sondy na orginal nowy ? Ile Ci palila z uszk. sonda a ile po wymianie ?

Tez sie skłanialem ku orginalowi, niby chinska przeplywka MTM w 320d mi dziala super i zostalo mi z tego tytuly w kieszeni ponad 500 zl ale mysle ze drugi raz bym juz takiego szczescia nie mial :oops: .

Zbigniew : na tej stronie sa tylko lambdy Boscha a te do sterownikow Siemensa nie pasuja .

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]