Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam. Mam dość nie typowy problem. Chcąc posłuchać sobie radia na postoju wyłącza mi się radio i to zaraz po jego włączeniu. Ale teraz coś lepszego. Zamykam samochód idę sobie na miasto po chwili wracam a tu samochód otwarty centralny się sam otworzył pamięć w radiu skasowana. albo włączam wycieraczki a one się zatrzymują w połowie i na nic nie reagują wszystko się dzieje przy zgaszonym silniku kiedy zapalam wszystko chodzi radio działa itp. Wychodzi że spadki napięcia, chyba? tylko skąd one się mogą brać albo co to w ogóle może być? Mam już dosyć ustawiania trzy razy dziennie radia. Dodam że regulator napięcia wymieniony bo wcześniej nie było ładowania. Proszę o Waszą pomoc!!! pozdrawiam Edytowane przez dawidowicz128
Opublikowano
wydaje mi się ze jeżeli by mi cos kradło prąd na lewo to bym po 5 dniach nie odpalił a to się dzieje jak jeżdżę po mieście. dosłownie na sekundę zgaszę i zaraz odpalam a tu takie cyrki. Raz nawet radio mi się wyłączyło podczas jazdy.
Opublikowano

Wyglada na to, ze trzeba wszystkie kable po kolei sprawdzac.

Moim zdaniem, cos poprostu sie rozlacza... masz dobrze przykrecony akumulator i mase?

Moze bezpieczniki, albo jakis sterownik zasniedzialy... dziwne

Pozdrawiam
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam odświeżam temat.

Wymiana aku pomogła, ale nie na długo.

Minęły 3 miesiące i to samo. Podczas jazdy resetuje się radio, alarm, podczas pracy wycieraczek zatrzymują się na środku itp cyrki

Wracam właśnie z garażu. Więc tak ładowanie na poziomie 14,14V po włączeniu świateł także długich i dmuchawy 13,80V a do tego ogrzewanie tylniej szyby i wyszło 12,80V